Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune

PSV op automatische piloot langs Heerenveen

PSV had geen kind aan Heerenveen, dat door een vroege rode kaart en strafschop een valse start kende aan het duel in Eindhoven. Na 35 minuten was het duel over en uit, door treffers van Simons, Koné en Farfán. Het team van Gertjan Verbeek (foto) scoorde nog wel, Afonso Alves was weer eens de gevierde man, maar het was niet genoeg voor de Friezen.

Binnen het kwartier moest Jong-a-Pin het veld al verlaten, na een overtreding op de doorgebroken Farfán, en Timmy Simons haalde de trekker over. PSV ging vroeg aan de leiding, en de algemene consensus was dat de Eindhovenaren het nu rustig gingen uitspelen.

Toch kwam de landskampioen nog enigszins in de problemen toen Afonso Alves in de 21ste minuut voor het doel opdook, na een mooie steekbal van Nilsson. Gomes moest zijn landgenoot laten passeren, en Alves schoot vanuit een lastige positie de gelijkmaker tegen de touwen.

Daarna nam PSV het initiatief weer over en pakte ook de leiding weer. Nog geen minuut na de 1-1 zette Koné de 2-1 alweer op het scorebord. Uit stand trof hij doel. De bal zeilde schitterend de bovenhoek in. In de 35ste minuut ging Farfán makkelijk naar de grond bij contact met Dingsdag, en hij mocht zelf het vonnis voltrekken. De Peruviaan maakte geen fout, en de wedstrijd was gelopen.

Dat in het vervolg Culina en Farfán, uit een vrije trap op de paal, kansen misten op een hogere scoren deed er niet meer toe. Heerenveen beperkte zich tot verdedigen, en de koploper hoefde niet zonodig meer.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+