Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV – sc Heerenveen

Eredivisie: PSV – sc Heerenveen

PSV kan tegen sc Heerenveen plek twee veiligstellen, terwijl de Friezen voor de play-offs gaan. Een cruciaal duel dus voor beide clubs die in speelronde 33 hun seizoen in één klap kunnen laten slagen. Sporttribune blikt vooruit op het Eredivisieduel PSV – sc Heerenveen.

Statistieken PSV – sc Heerenveen

Vorige week wist PSV in de Nederlandse Eredivisie een thuiszege te boeken op Fortuna Sittard. De Eindhovenaren wonnen met 2-1. Sc Heerenveen kwam in het eigen Abe Lenstra stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam.

Dit duel staat ook in het teken van de topscoorders. Xavi Simons (PSV) en Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen) hebben beiden zestien treffers gemaakt in dit Eredivisie seizoen en staan daarmee slechts één goal achter topscoorder Douvikas (FC Utrecht). Met nog maar twee speelronden te gaan zullen beide spelers gebrand zijn om te scoren.

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Focus ligt op tweede plaats”

PSV won dit jaar al de Johan Cruijff Schaal en de beker, maar de echte hoofdprijs ging naar Feyenoord. De Rotterdammers wonnen vorige week de titel en dus zit er voor PSV niet meer in dan een tweede plaats. Een positie die overigens net als bij het kampioenschap goed is voor Champions League voetbal. PSV trainer Ruud van Nistelrooij: “De focus ligt nu vol op de tweede plaats en die kunnen we veiligstellen door van sc Heerenveen te winnen.”

“Fit, fel, scherp en agressief PSV”

Van Nistelrooij wil graag de klus voor eigen publiek klaren, want anders moet er volgende week uit bij AZ gewonnen worden en die opdracht is nog net iets moeilijker dan thuis winnen van Heerenveen. Het moet dus zondag gebeuren. Van Nistelrooij: “Hopelijk zie ik een fel, agressief, scherp en fit PSV dat een goede pot op de mat legt. Dan kunnen we zeggen dat dit de laatste thuiswedstrijd was en kunnen we daaruit conclusies gaan trekken. Natuurlijk brengt dat wat spanning mee, maar niet meer dan normaal. Hoe we winnen maakt niet uit. Het gaat nu om de punten, niet om mooi voetbal. De zege op Fortuna was er een in de categorie lelijk. Maar als we op die manier drie punten kunnen pakken tegen Heerenveen, dan teken ik daar weer voor.”

Kees van Wonderen (trainer sc Heerenveen): “We missen de topvorm”

Sc Heerenveen kende een merkwaardig seizoen. Andries Noppert werd international en ging mee naar het WK Qatar, Sydney van Hooijdonk brak definitief door en is één van de topscoorders in de Eredivisie, maar er werden ook soms hele matige wedstrijden gespeeld waarbij het elftal door de ondergrens ging. Trainer Kees van Wonderen blikt zo vlak voor het einde van dit seizoen terug. “We gaven te veel kansen weg en creëerden zelf weinig, eigenlijk voor het eerst na de winterstop”, aldus Van Wonderen, die Ché Nunnely zondagmiddag mist tegen PSV. “Maar we pakten dit seizoen ook punten in de uitwedstrijden tegen Feyenoord, AZ en FC Twente. Tegelijkertijd werden er punten verspeeld tegen ploegen die lager op de ranglijst staan.”

“Een team dat met elkaar aan het strijden is”

Toch spreekt Van Wonderen op de clubwebsite van een heel gek seizoen. “Er is een hoop gebeurd. We begonnen met weinig tegengoals, maar nu zijn we kwetsbaarder. We spelen nu aanvallender, maar we weten te vaak niet het verschil te maken waarna we het nog weggeven. We hebben nu drie of vier keer het deksel op de neus gekregen. Tegen Excelsior was de wedstrijd niet goed, terwijl iedereen een overwinning verwacht. Ik snap dat je als supporter dan ontevreden bent. Je mag verwachtingen hebben, je wilt natuurlijk iets zien en geamuseerd worden. Maar ik kijk als trainer naar het hele plaatje. Ik zeg niet dat we fantastisch spelen, maar ik zie wel een team dat zich blijft ontwikkelen, dat met elkaar aan het strijden is.”

Wanneer is PSV – sc Heerenveen

De competitiewedstrijd PSV – sc Heerenveen wordt op zondag 21 mei gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Alle wedstrijden beginnen op hetzelfde moment, waardoor ook in Eindhoven om 14:30 uur afgetrapt zal worden.

Wordt PSV tweede of maakt Ajax nog kans op die felbegeerde tweede plek doordat sc Heerenveen drie punten gaat pakken in Eindhoven? De Friezen zouden zichzelf daarmee ook een enorme dienst bewijzen op jacht naar een ticket voor de play-offs. Volg het allemaal vanaf de eerste stadionrij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal met dagelijks voetbalnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie