Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PSV – Willem II: blijven de Eindhovenaren in het spoor van Ajax?

PSV – Willem II: blijven de Eindhovenaren in het spoor van Ajax?

PSV strijdt vier speelronde voor het einde van de competitie samen met Ajax om de landstitel. De Eindhovenaren nemen het in de 31e wedstrijd van dit seizoen op tegen provinciegenoot Willem II. De Tilburgers proberen degradatie te voorkomen en kunnen dus ook elke punt goed gebruiken. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV – Willem II.

Statistieken PSV – Willem II

De Brabantse derby is in Tilburg echt een ding. De fans kijken er het hele jaar naar uit. Willem II doet het in het eigen Koning Willem II stadion dan ook vaak verrassend goed tegen de provinciegenoot uit Eindhoven. PSV is echter in het Philips Stadion oppermachtig en weet daar dan ook meestal ‘gewoon’ drie punten te pakken tegen Willem II.

Eerder dit seizoen lukte dat niet. PSV ging in Tilburg met 2-1 onderuit en dat zijn achteraf hele dure punten. De achterstand op Ajax bedraagt immers slechts vier punten en zonder de nederlaag in Tilburg was het nu nog spannender geweest in de strijd om het kampioenschap. Willem II heeft die drie punten echter keihard nodig nu het zeventiende staat en degradatie naar de Keukenkampioen Divisie dreigt.

PSV coach Roger Schmidt: “Eerdere nederlaag rechtzetten”

PSV zal met veel revanche gevoelens dit duel ingaan, want de 2-1 nederlaag doet nog altijd pijn in Eindhoven. “Naar mijn mening speelden we een goede wedstrijd”, spreekt Schmidt over de wedstrijd eerder dit seizoen in Tilburg, die PSV met 2-1 verloor. “Het is wat mij betreft een wonder dat we die wedstrijd niet winnend afsloten. Dat gebeurt soms in de voetballerij. We creëerden een hoop goede kansen. We waren niet heel fortuinlijk en kregen twee goals tegen. Dat willen we komende zondag uiteraard rechtzetten.”

Kampioenschap

Schmidt blikt op PSV.nl ook nog vooruit op een eventuele landstitel bij zijn afscheid: “In die laatste vier wedstrijden moeten we onszelf in de mogelijkheid stellen Ajax voorbij te gaan, mochten zij een aantal punten morsen”, zegt Schmidt. “Natuurlijk willen wij dolgraag kampioen worden, maar we kijken niet te ver vooruit. We moeten iedere wedstrijd opnieuw gefocust zijn. We spelen in de komende wedstrijden tegen een aantal tegenstanders die vechten voor lijfsbehoud. Dat maakt het een uitdaging. Uiteraard is de uitwedstrijd tegen Feyenoord van volgende week eveneens een flink karwei.”

Willem II zoekt naar laatste strohalm

Coach Kevin Hofland, in het verleden zelf speler van PSV, zoekt in de laatste vier duels een strohalm op zich aan op te trekken. Een uitwedstrijd bij PSV biedt dan geen hele stevige houvast, maar Hofland houdt de moed erin. “We gaan PSV bestrijden op een manier die bij ons past”, laat Hofland weten op het digitale huis van de club. “PSV zal waarschijnlijk veel aan de bal zijn. Dat betekent niet dat er geen resultaat voor ons inzit. Wij moeten minstens dezelfde strijdlust en discipline als tegen Vitesse laten zien en bij onze spaarzame momenten voor de goal een killermentaliteit tonen. Het opgebouwde gevoel dat we er álles aan doen om ons te handhaven, dat moeten we tot en met de laatste wedstrijd vasthouden.”

Wanneer is PSV – Willem II

Het Eredivisieduel PSV Eindhoven – Willem II wordt op zondag 1 mei gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal voor beide ploegen zeer bepalend zijn voor het resterende programma van dit nog korte Eredivisie seizoen. Volg de slotfase van de Nederlandse voetbalcompetitie via Sporttribune.nl en zit eerste rang bij de laatste vier duels van dit seizoen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie