Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2022: Qatar – Senegal

WK voetbal 2022: Qatar – Senegal

Gastland Qatar kwam er in de openingswedstrijd tegen Ecuador niet aan te pas. De thuisploeg krijgt op vrijdag 26 november opnieuw een kans om zichzelf aan de wereld te tonen als er tegen Senegal wordt gespeeld. Kan Senegal zich herstellen na de nederlaag tegen Nederland? Sporttribune blikt vooruit op Qatar – Senegal.

Statistieken Qatar – Senegal

Beide landen speelden nog nooit tegen elkaar. In voorbereiding op dit WK wist Qatar – nummer vijftig op de FIFA wereldranglijst – goede resultaten te boeken. Er werd maar liefst vier keer op rij gewonnen. Hierdoor ging het met veel vertrouwen dit toernooi in, maar Ecuador bleek direct al een maatje te groot.

Senegal kwam juist in een mindere vorm aan in Qatar. De Afrikaanse kampioen was tegen Nederland ook niet fantastisch en liet het veldspel te wensen over. Tegen Qatar krijgt Senegal wellicht meer kans om haar eigen spel te spelen en de snelle spitsen in stelling te brengen.

Felix Sanchez Bas (bondscoach Qatar): “Vrijdag tegen Senegal zonder zenuwen spelen”

In Qatar wanhoopt men nog niet na de nederlaag tegen Ecuador. Bondscoach Felix Sanchez Bas weet precies waar het misging: “We hebben ons beste niveau niet gehaald. We misten vertrouwen en zijn verraden door onze zenuwen. Dat mag vrijdag tegen Senegal niet gebeuren”, aldus de bondscoach van Qatar.

“Niemand kan ons uit balans halen”

Sanchez vervolgt zijn analyse: “Er is nog heel veel ruimte tot verbetering. Het niveau lag gewoon te hoog. We hadden gehoopt ons op een betere manier aan de wereld te tonen. Maar we zijn sterk, niemand kan ons uit balans halen met kritiek en uitspraken. Het heeft geen invloed op ons.”

Aliou Cisse: “De tweede wedstrijd tegen Qatar móeten we winnen”

Bondscoach Aliou Cisse zag zijn team verliezen van Nederland met 0-2, maar ook in Senegal is er nog volop hoop op een goede afloop van dit WK. “Het stelt ons teleur dat we er niet in zijn geslaagd om te scoren tegen Nederland. Daar kregen we wel drie of vier goede kansen voor. Het is duidelijk dat we effectiever moeten zijn, dus daar gaan we aan werken.”

“Gemis Sadio Mané is wel echt voelbaar voor ons”

Cissé vervolgt: “De tweede wedstrijd tegen Qatar gaat nu heel moeilijk worden. We moeten er echt voor zorgen dat we die winnen. Deze nederlaag motiveert ons alleen maar, al is het gemis van Sadio Mané wel echt voelbaar voor ons.”

Wanneer is Qatar – Senegal

De tweede groepswedstrijd uit Poule A tussen Qatar en Senegal wordt op vrijdag 25 november gespeeld. Beide landen trappen om 14:00 uur al af en zijn dus al klaar als Oranje drie uur later tegen Ecuador aantreedt.

Volg al het voetbalnieuws over het WK in Qatar vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees dagelijks voorbeschouwingen op de wedstrijden die komen gaan. Ook dit duel tussen de twee poulegenoten van Oranje op dit WK voetbal 2022.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie