Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Finale WK clubs 2023: Real Madrid – Al Hilal

Finale WK clubs 2023: Real Madrid – Al Hilal

De finale van het WK clubs 2023 gaat dit jaar tussen Real Madrid – Al Hilal. Real kan bij winst de vijfde wereldbeker voor clubs pakken, maar winnen van Al Hilal is niet vanzelfsprekend. Er zal echt voor geknokt moeten worden. Wie pakt de wereldtitel clubs? Sporttribune blikt vooruit op de finale van het WK clubs 2023.

Statistieken Real Madrid – Al Hilal

Er begonnen in totaal zeven clubs aan dit WK clubs 2023, dat in Marokko wordt afgewerkt. Auckland City kon direct zijn spullen pakken na de 3-0 nederlaag tegen Al Ahly. De Egyptenaren rekenden vervolgens ook af met de Seattle Sounders uit de Verenigde Staten: 0-1. Hierdoor mocht Al Ahly in de halve eindstrijd aantreden tegen Real Madrid. Die wedstrijd eindigde in een 1-4 zege voor de Koninklijke uit Madrid.

Al Hilal begon haar WK clubs 2023 met de wedstrijd tegen Wydad. Die wedstrijd wonnen ze met 1-2. Hierdoor mochten ze in de halve eindstrijd aantreden tegen Flamengo. De schaduwfavoriet achter Real. Verrassend genoeg wist niet Flamengo, maar Al Hilal dit duel te winnen. Eindstand: 2-3. En dus staat de club uit Saudi-Arabië tegenover Real Madrid.

Favoriet bij WK Clubs 2023

Volgens de voetbalexperts is Real Madrid de torenhoge favoriet bij deze finale van het WK Clubs 2023. Al Hilal is volgens de voetbalgokkers vrijwel kansloos tegen de Spaanse Champions League winnaar. Dat werd echter ook gezegd toen ze tegen Flamengo moesten en dat duel werd ook gewonnen. Real is dus gewaarschuwd.

Carlo Ancelotti: “Goede spelers en een sterk collectief”

“We staan ​​tegenover een team dat de halve finale won door goed te spelen en het verdiende om in de finale te staan. We moeten dit team respecteren. Ze hebben goede spelers en spelen collectief goed. Zij zullen enthousiast zijn om in de finale te spelen en wij ook.

“Goed strijdplan bedenken”

De Real Madrid coach vervolgt zijn vooruitblik op de finale met de belofte dat zijn ploeg klaar zal zijn om de strijd aan te gaan: “We moeten ons goed voorbereiden op de wedstrijd, duidelijke instructies geven aan de spelers en een goed strijdplan bedenken. We hebben spelers die heel goed met dit soort druk kunnen omgaan.”

Wanneer is Real Madrid – Al Hilal

De finale van het WK clubs 2023 wordt op zaterdag 11 februari 2023 gespeeld in Stade Moulay Abdallah in de stad Rabat. Het duel begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de wedstrijd om het wereldkampioenschap voor clubs tussen Real Madrid en Al Hilal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie