Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Real Madrid – Chelsea

Champions League: Real Madrid – Chelsea

In de UEFA Champions League is woensdagavond de wedstrijd Real Madrid – Chelsea de absolute eyecatcher. Beide clubs wonnen de Champions League recent en strijden nu tegen elkaar om een plekje in de halve finale. Sporttribune.nl blikt vooruit op Real Madrid – Chelsea FC.

Statistieken Real Madrid – Chelsea

In de vorige ronde was Real Madrid te sterk voor Liverpool. Nu treft het met Chelsea opnieuw een Engelse club. De Londenaren waren in de achtste finales sterker dan de Bundesliga club Borussia Dortmund.

Vorig jaar werd het onderlinge duel ook over twee wedstrijden beslist. De eerste wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Real. Chelsea beet in de return echter van zich af en won ook met 3-1. In de verlenging werd het 3-2 voor de Spaanse formatie die daardoor zich plaatste voor de volgende ronde.

Carlo Ancelotti:  “Wij zijn de favoriet”

Real Madrid en Chelsea speelden vorig seizoen ook in de kwartfinale van de Champions League tegen elkaar. Trainer Carlo Ancelotti weet dus wat voor tegenstander zijn team aanstaande woensdag kan verwachten. “We hebben de ervaring van vorig jaar tegen Chelsea. We hadden toen een voorsprong van drie doelpunten, daarom zijn en waren we favoriet, maar het andere feit is dat we nog negentig minuten moeten spelen”, zegt de trainer van de Madridlenen in zijn vooruitblik op woensdag.

“Negentig minuten beter spelen dan Chelsea”

De Italiaanse oefenmeester heeft dan ook zijn strijdplan klaar voor de wedstrijd tegen The Blues. “Om dat te doen, moeten we met dezelfde instelling spelen als in de 3-1 gewonnen wedstrijd van vorig jaar. We hebben nu het voordeel omdat we eerst thuis spelen. We moeten hier in Santiago Bernabéu negentig minuten beter spelen dan zij. Maar hebben we wel vaker fantastische avonden beleefd tegen zeer sterke ploegen waaronder ook Chelsea en die hebben na een nederlaag hier toch de Champions League gewonnen”, concludeert trainer Ancelotti tot slot.

Frank Lampard: “Opwindend dat we Real Madrid treffen”

Met de nieuwe trainer Frank Lampard gaat Chelsea de kwartfinale van de Champions League in met een nieuwe trainer. Oude bekende Lampard neemt het stokje over van Graham Potter en gaf direct zijn mening over de clash met Real Madrid. “Het is heel opwindend dat we Real Madrid treffen in de kwartfinale. Ik heb gezegd dat we zullen proberen de Champions League te winnen en dat is hetzelfde voor de andere zeven clubs in de loting, daar ben ik zeker van”, zo zegt de nieuwe trainer van The Blues op de clubwebsite.

“We zullen geloof en vertrouwen moeten uitstralen”

Het is voor Chelsea van groot belang ver te komen in dit Champions League seizoen. In de Premier League doet de ploeg uit Londen het dit seizoen niet al te best. Trainer Lampard wil dan ook honderd procent gefocust zijn op de heenwedstrijd in Madrid. “We zullen vertrouwen en geloof moeten uitstralen als we daar woensdag aankomen. Het wordt een hele zware wedstrijd, maar ook wij zullen kansen krijgen en hopelijk gaan we die ook goed benutten”, aldus de kersverse (oude) nieuwe trainer Frank Lampard op het clubkanaal van Chelsea FC.

Wanneer is Real Madrid – Chelsea

De UEFA Champions League kwartfinale heenwedstrijd Real Madrid – Chelsea wordt gespeeld op woensdag 12 april in Estadio Bernabeu gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid. De aftrap zal om 21:00 uur worden verricht.

Volg al het nieuws over Real Madrid, Chelsea en de UEFA Champions League kwartfinales vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees dagelijks nieuwe voorbeschouwingen op topvoetbal in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie