Momenteel jij en 55 anderen op onze sporttribune
Advertentie

La Liga: El Clasico Real Madrid – FC Barcelona

La Liga: El Clasico Real Madrid – FC Barcelona

Op zondag 16 oktober is de Spaanse competitie kraker Real Madrid – FC Barcelona. Wie wint El Clasico dit keer? Beide clubs staan bovenaan in La Liga Santander. En beide clubs kwamen afgelopen week ook Europees in actie. Wie komt er als winnaar uit de bus in deze Madrid – Barcelona clash? Sporttribune.nl blikt vooruit op de kraker in Estadio Bernabeu.

Statistieken Real Madrid – FC Barcelona

In de Head 2 Head statistieken zien we dat Real Madrid – FC Barcelona vorig seizoen in een overduidelijke 0-4 overwinning voor de bezoekers uit Barcelona eindigden. Afgelopen zomer kwam daar nog een 0-1 oefenzege overheen.

De Clasico van zondag 16 oktober is de 285e ontmoeting tussen Real Madrid en Barcelona. Barça won 118 wedstrijden, Real Madrid behaalde 104 overwinningen voor zichzelf en de andere 62 eindigden als gelijkspel.

Huidige vorm Real

Real speelde in de laatste vijf duels 2 keer gelijk en won driemaal. Afgelopen dinsdag kwam het in de UEFA Champions League niet verder dan 1-1 bij Shakhtar. In de Spaanse competitie verloor het punten door een 1-1 gelijkspel thuis tegen Osasuna. De duels tegen Getafe (0-1), Shakhtar thuis (2-1) en de derby tegen Atletico (1-2) werden wel gewonnen door Los Blancos.

Huidige vorm Barcelona

Voor de Catalanen geldt dat in de laatste vijf wedstrijden waarin eenmaal verloren werd, ook één keer eindigde het in een gelijkspel en ook FC Barcelona won drie keer. De nederlaag en het gelijke spel vonden beide tegen Inter Milaan plaatst. In Milaan eindigde het Champions League onderonsje in 1-0 en in Camp Nou werd het een waar spektakel: 3-3.

De La Liga wedstrijden tegen Celta de Vigo, Mallorca en Elche werden wel gewoon gewonnen door het elftal van trainer Xavi Hernandez.

Carlo Ancelotti (trainer Real Madrid): “Wanprestatie van vorig seizoen weg vegen”

“In de vorige Clasico ging alles mis wat er mis kon gaan. Die 0-4 doet nog steeds pijn. We zullen er komende zondag dan ook alles aan doen om die wanprestatie uit te vegen. Real speelde toen onherkenbaar. Momenteel zitten we in een goede flow en zullen we anders voor de dag komen dan toen. FC Barcelona is ook sterker nu, dus we zullen ook wel moeten. Het wordt ongetwijfeld weer een mooie strijd.”

Xavi Hernandez (trainer FC Barcelona): “Fans verwachten dat wij altijd van Real winnen”

“Winnen door goed te spelen. Dit is hoe wij Catalanen zijn. Dit is hoe we het beleven. Ik weet niet hoe het in Madrid is. Madrid heeft een spectaculair competitief gen, maar Barça is een ander verhaal. We hebben de plicht om te winnen en goed te spelen. Het is het niet waard voor ons om met 1-0 te winnen en in de 90e minuut. Wij zijn Barca. Het gaat erom dat we uitstekend zijn in alles wat we doen. Barça is de moeilijkste en meest veeleisende club, want juist tegen Real verwachten de fans dat we altijd winnen.”

Wanneer is Real Madrid – FC Barcleona

El Clasico begint op zondag 16 oktober om 16:15 uur in Estadio Bernabeu, de thuishaven van Real. De wedstrijd begint om 16:15 uur. Volg alles over de Spaanse voetbalcompetitie La Liga, Real Madrid en FC Barcelona vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online tribunestoeltje waar jij altijd goed zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie