Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Spaanse supercup: Real Madrid – FC Barcelona

Spaanse supercup: Real Madrid – FC Barcelona

De finale van de Supercopa en España 2022/2023 gaat tussen Real Madrid en Barcelona. Beide Spaanse voetbalgrootmachten wisten midweeks door middel van een strafschoppenserie in de halve finale deze eindstrijd te bereiken. Hiermee krijgt de Spaanse supercup haar gedroomde finale. Sporttribune blikt vooruit op Real Madrid – FC Barcelona.

Statistieken Real Madrid – FC Barcelona

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen wist Real Madrid tot twee keer toe El Clasico te winnen. Voor FC Barcelona was er ook twee keer winst en een gelijkspel kwam één keer voor. Dat was in vorige Supercup ontmoeting. Vorig seizoen troffen beide grootmachten elkaar in de halve finale. Na een 2-2 gelijkspel, met onder meer een goal van Luuk de Jong, was Real in de verlenging alsnog te sterk voor de Catalaanse formatie.

De laatste keer dat Real en Barça de degens met elkaar kruisten was op 16 oktober 2020. In die La Liga competitiewedstrijd wist Real als thuisspelende formatie haar wil vrij gemakkelijk aan Barcelona op te leggen. Die editie van El Clasico eindigde in 3-1.

Xavi Hernandez: “We gaan Real Madrid aanvallen, dat is leuker”

FC Barcelona coach Xavi kijkt met veel plezier uit naar de clash van zondag tegen aartsrivaal Real Madrid: “Ik houd van dit soort wedstrijden. Als je voetballer wilt worden, droom je van dit soort wedstrijden. Het zijn bijzondere wedstrijden die het maximale uit je kunnen halen.”

“We zullen ons ook niet aanpassen en gaan spelen met persoonlijkheid. En we gaan aanvallen. Het is veel leuker een team aan te vallen. Real Madrid voelt zich vooral comfortabeler als ze wat inzakken. Maar wij willen aanvallen, aanvallen in die ruimtes. Dan moeten we zorgen dat we volwassen spelen en niet te overhaast beslissingen maken, want dan spelen we Real juist in hun kaarten.”

Carlo Ancelotti: “Barcelona tot tanden gewapend in finale”

Net als Barcelona moest ook Real in de halve finale strafschoppen nemen om de finale te halen. Tegen Valencia ging het dus maar net goed en dat beseft Real coach Carlo Ancelotti maar al te goed: “We hebben geluk gehad dat we in deze finale staan.”

Ancelotti heeft er wel een verklaring voor: “Het team is ook nog niet compleet en het aantal blessuregevallen is na de halve finale alleen maar opgelopen. We moeten verbeteren, maar vooralsnog was dit genoeg. Soms moeten we lijden, in plaats van voetballen om te winnen. We moeten onze draai wel snel gaan vinden want FC Barcelona zal tot de tanden gewapend zijn in de finale van zondag.”

Wanneer is Real Madrid – FC Barcelona

De finale van de Spaanse Supercup zal op zondag 15 januari worden gespeeld. Sinds enkele jaren heeft de Supercup in Spanje een nieuwe opzet. Hierbij plaatsen de kampioen, de bekerwinnaar, de verliezer van de bekerfinale en de hoogst geklasseerde club die zich nog niet geplaatst heeft voor dit toetje.

Ook is het inmiddels traditie dat deze Final Four buiten de Spaanse landsgrenzen wordt afgewerkt. Dit jaar zal de finale in Saudi-Arabië plaatsvinden. In Riyadh beginnen Real Madrid en FC Barcelona op zondag 15 januari om 20:00 uur Nederlandse tijd aan hun finaleduel. Volg het Spaanse voetbal, Real Madrid en natuurlijk ook FC Barcelona, waar Frenkie de Jong en Memphis Depay nog altijd een belangrijke rol spelen, via Sporttribune.nl en lees dagelijks voetbalvoorbeschouwingen over topduels in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie