Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Real Madrid – Manchester City

UEFA Champions League: Real Madrid – Manchester City

In de UEFA Champions League wordt dinsdag 9 mei de halve finale Real Madrid – Manchester City gespeeld. Een geweldige kraker die ook een prima finale had kunnen vormen, maar net als in 2022 treffen beide grootmachten elkaar in de halve eindstrijd Sporttribune blikt vooruit op Real Madrid – Manchester City.

Statistieken Real Madrid – Manchester City

Deze twee voetbalgrootmachten zijn de afgelopen seizoenen vaste klanten in de eindfase van de UEFA Champions League. Ook dit jaar behoren ze weer tot de laatste vier overgebleven kandidaat eindwinnaars. Dit was vorig seizoen ook al het geval en ook toen stonden de Spaanse en Engelse kampioen tegenover elkaar in de halve eindstrijd.

In een spectaculaire heenwedstrijd won Manchester City toen met 4-3 van Los Blancos. Dat bleek echter niet genoeg want Real wist met 2-1 te winnen. Een verlenging moest uitsluitsel brengen en ook daarin was de Koninklijke uit Madrid de sterkste. Het eindigde uiteindelijk in 3-1 voor Real, dat vervolgens ook de finale zou gaan winnen en dit seizoen dus de titelverdediger is.

Carlo Ancelotti: “We hebben veel respect voor Manchester City”

Real Madrid kan zich opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Manchester City. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti speelt volgende week de return tegen The Cityzens, maar hoopt voor eigen publiek alvast te winnen. “We hebben veel respect voor Manchester City. Ze zijn georganiseerd en hebben goede individuele spelers. We zullen op ons best moeten zijn om te winnen”, zegt trainer Ancelotti over de tegenstander van aanstaande dinsdag.

“We zullen in Madrid op topniveau moeten zijn”

Vorig seizoen speelden Los Blancos ook in de halve finale van de Champions League tegen Manchester City. Coach Ancelotti heeft dus ervaring met de Engelse topploeg. “Er is een heen- en terugwedstrijd en dus zullen we geen 90, maar 180 minuten op topniveau moeten zijn. We zullen op ons best moeten zijn als we een goed resultaat willen halen in Madrid. Maar zoals gezegd: dat is ons al eerder gelukt”, stelt de coach van de Madridlenen vast.

Josep Guardiola: “Real Madrid heeft een geweldige geschiedenis”

Manchester City-trainer Josep Guardiola kan zich de halve finale van vorig seizoen ook nog goed herinneren en hoopt het dit seizoen beter te doen met zijn team waarin de Nederlander Nathan Aké wekelijks deel van uit maakt. “Als we zouden moeten concurreren met de geschiedenis, zouden we geen kans maken. Hun geschiedenis spreekt voor zich. We moeten de wil hebben om tegen hen te concurreren. Spelen tegen Real Madrid is een ongelooflijke zware test. We willen het proberen. We moeten lijden, bij elkaar blijven en de bal veroveren”, zegt trainer Guardiola over het duel tegen Real.  

“Dit seizoen beginnen we weer bij nul”

De Spaanse trainer kijkt uit naar de wedstrijd in Madrid. “Het is een eer om in de halve finale tegen Real Madrid te spelen. Vorig seizoen waren zij ons te slim af, maar dit seizoen beginnen we weer bij nul”, besluit Guardiola zijn voorbeschouwing op deze aanstaande Champions League kraker.

Wanneer is Real Madrid – Manchester City

De clash tussen Real Madrid en Manchester City zal op dinsdag 9 mei worden afgewerkt in Estadio Santiago Bernabeu gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het duel tussen de Spanjaarden en de Engelsen begint om 21:00 uur.

Volg al het Champions League nieuws over Real Madrid, Manchester City en onze landgenoot Nathan Aké (Man. City) vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de voetbalactie in het nationale en internationale voetbalgeweld.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie