Momenteel jij en 151 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

Eredivisie: RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

In de elfde speelronde van de Nederlandse Eredivisie speelt koploper Ajax komende zaterdag een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. De Brabanders doen het uitstekend in de competitie, maar gingen eerder deze week roemloos ten onder in het KNVB bekertoernooi. Ajax had een weekje rust, want de eerste bekerronde is vrijgesteld voor clubs die Europees actief zijn. Sporttribune blikt vooruit op RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam.

Statistieken RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

We beginnen met de Head 2 Head statistieken. RKC heeft in de regel weinig in te brengen als het tegen Ajax speelt, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd kansloos verliezen.

In de afgelopen vijf onderlinge duels tussen RKC en Ajax was er wel vijf keer op rij winst voor de Amsterdammers, maar dat ging niet altijd gepaard met grote uitslagen. In het seizoen 2020 – 2021 won Ajax in Waalwijk met 0-1 en afgelopen seizoen kon Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena ook maar nipt drie punten pakken: 3-2 winst. De laatste keer dat de Amsterdammers naar Waalwijk afreisden, keerden ze wél met een grote zege op zak terug naar onze hoofdstad: 0-5.

Heet avondje Waalwijk voor Alfred Schreuder

Het was duidelijk niet de week van Ajax-trainer Alfred Schreuder. Door wat tegenvallende resultaten in de afgelopen wedstrijden voelt Schreuder dat er (met name in de media) aan zijn stoelpoten wordt gezaagd. En dat gevoel leidde in de aanloop naar het duel tegen RKC tot een woede uitbarsting van de Ajax trainer. Vooral de pers moest het ontgelden. Schreuder: “k heb een artikel gelezen dat Brobbey weg zou rotten op de bank. Dan begrijp je er als journalist helemaal niets van. Hij is zes keer in tien competitiewedstrijden in de basis begonnen en verder steeds ingevallen. In zijn periode bij Leipzig heeft hij maar 252 minuten gespeeld.”

Feiten

“We hebben heel veel geld voor Brobbey betaald, terwijl hij transfervrij is vertrokken. Hij kan soms nog harder werken en dan wordt hij een topspits in Europa. Maar een journalist moet zich aan de feiten houden. En ik bepaal wie er speelt en niemand anders. Die verhalen zorgen voor onrust. Journalisten moeten de waarheid schrijven. Of mij even bellen. Dan geef ik antwoord als een kerel. Maar als je zo veel spelers verliest, dan kost het tijd om een elftal te bouwen. Daarom verliezen we tweemaal van Napoli. We zijn nog niet zo ver, we zijn nog niet ingespeeld. Als ik die tijd niet krijg, dan moeten ze mij maar ontslaan.”

Vertrek aanstaande?

Inmiddels is er alweer veel gebeurd en is de onrust groot vlak voordat er tegen RKC gespeeld moet worden. Boze tongen beweren zelfs dat Schreuder bewust boos is geworden om een breuk te forceren en dat er zelfs al een transfersom van 1,5 miljoen aan Schreuder hangt.

Wanneer is RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

In alle tumult zal er op zaterdag 22 oktober toch echt gevoetbald gaan worden in Waalwijk. Het duel RKC – Ajx begint al om 18:45 uur. Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, RKC en natuurlijk ook over Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online nieuwsplatform dat je dagelijks op de hoogte houdt van de Nederlandse sport.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie