Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

RKC Waalwijk – AZ Alkmaar in speelronde 13 van de Eredivisie

RKC Waalwijk – AZ Alkmaar in speelronde 13 van de Eredivisie

In Waalwijk staan komende zondag RKC en AZ tegenover elkaar. Twee ploegen uit het linker rijtje van de Nederlandse Eredivisie die allebei graag nog minimaal één overwinning aan hun totaal toevoegen alvorens de winterstop in te gaan. Wat wordt de uitslag van RKC Waalwijk – AZ Alkmaar? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

In de voorgaande onderlinge ontmoeting was RKC de bovenliggende partij. In Alkmaar zegevierde de club uit Waalwijk met 1-3. De laatste keer dat er in Waalwijk werd gespeeld was AZ echter weer heer en meester op het veld. Die wedstrijd eindigde in een 0-4 zege voor de Alkmaarders.

AZ is momenteel derde met 26 punten. Het heeft daarmee twee punten minder dan koploper Ajax, maar wel één wedstrijd meer gespeeld. RKC vinden we terug op een negende positie. De Brabanders verzamelden tot nu toe veertien punten.

Joseph Oosting (trainer RKC Waalwijk): “AZ is een grote wedstrijd voor ons”

RKC trainer Joseph Oosting weet dat AZ een lastige tegenstander gaat worden voor zijn elftal, maar zag ook dat er bijvoorbeeld tegen Ajax flink wat kansen werden gecreëerd door zijn elftal. En dat geeft de burger moed. Oosting: “We moeten ons goed voorbereiden, want met AZ Alkmaar wacht ons weer een grote wedstrijd.”

RKC mag dan veel lof oogsten en er momenteel goed voor staan. Oosting weet als geen ander dat het nog lang niet gespeeld is en dat het seizoen nog enorm lang is. Daarom is elk punt er één en zeker tegen AZ zou dat voor een enorme boost zorgen binnen de club. “Tot het einde van het seizoen zal het voor ieder punt knokken zijn. Dat weten we, daar lopen we niet voor weg”, zo besluit Oosting zijn vooruitblik op de komst van AZ naar Waalwijk.

Pascal Jansen (trainer AZ): “Zondag gewoon weer beginnen op 0-0”

Voor AZ kon de week tot nu toe niet beter: het won met 2-1 van Dnipro en plaatste zich daarmee als groepswinnaar voor de knock-outfase van de UEFA Conference League. Een flinke opsteker, zo vlak voor de wedstrijd tegen RKC. Trainer Pascal Jansen: “We zijn altijd op zoek naar de overwinning en ook tegen Dnipro waren er zaken die beter konden. Natuurlijk zijn we tevreden dat we als groepswinnaar eindigen, maar we weten ook dat het zondag tegen RKC gewoon weer met 0-0 begint.”

Pavlidis

Een ander lichtpuntje voor AZ was de terugkeer van spits Pavlidis, die bovendien de winnende goal maakte tegen Dnipro. Pavlidis zal er normaal gesproken zondag in Waalwijk ook weer bij zijn, zo liet Jansen weten. “Dit is een bevrijding voor hem. Hij kreeg na rust een behoorlijke kans die hij naast schoof, dat is niks voor hem. Maar hij blijft altijd jagen op zijn volgende moment. Dat is een kwaliteit van hem. Hij kreeg een perfecte voorzet en kopte hem aardig binnen.”

Wanneer is RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

De competitiewedstrijd RKC Waalwijk – AZ Alkmaar in de Eredivisie wordt op zondag 6 november afgewerkt in het Mandemakers stadion te Waalwijk. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Ben jij een echte sportliefhebber en volg je het Nederlandse voetbal op de voet? Kom dan dagelijks even een kijkje nemen op de virtuele Sporttribune en bekijk vanuit je eigen luxe stoeltje dagelijks nieuws over de Eredivisie, buitenlands voetbal, topsporten in de wereld, nieuws over RKC Waalwijk en over AZ Alkmaar!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie