Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: RKC Waalwijk – sc Heerenveen

Eredivisie: RKC Waalwijk – sc Heerenveen

Andries Noppert gaat na zijn WK debuut dit weekend weer in de Eredivisie keepen. Hij komt zaterdag in actie bij het duel RKC Waalwijk – sc Heerenveen. Welke club begint de herstart van de Nederlandse Eredivisie met een driepunter? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken RKC Waalwijk – sc Heerenveen

Wedstrijden tussen RKC en Heerenveen leveren meestal winst voor de Friese ploeg op of eindigen in een gelijkspel. Van de laatste tien ontmoetingen gingen er zes naar Heerenveen, eindigden er drie in een gelijkspel en was er eenmaal winst voor RKC Waalwijk. Die zege werd in 2012 behaald in het Abe Lenstra Stadion. Het werd toen 0-2.

Vorig seizoen was er winst voor Heerenveen in de thuiswedstrijd (2-0) en eindigde RKC Waalwijk – sc Heerenveen in een ‘bloedeloze’ 0-0.

Joseph Oosting (RKC Waalwijk): “Vorig seizoen één van onze mindere duels”

RKC Waalwijk trainer Joseph Oosting begint de tweede seizoenshelft vanaf een tiende stek. De 17 punten die tot nu toe werden behaald zouden in theorie genoeg moeten zijn om aan het einde van het seizoen de magische 34 punten voor lijfsbehoud te kunnen halen. Oosting wil echter meer en mikt op het linkerrijtje. Mede daardoor werd er gekozen voor een aantal pittige oefenduels tegen onder meer AS Roma en Sint Truiden. Het duel tegen sc Heerenveen is dan ook direct een pittige test in de Eredivisie, zo vertelt Oosting op het digitale huis van RKC: “Ik kan mij nog herinneren dat de wedstrijd tegen Heerenveen van vorig seizoen één van onze mindere wedstrijden was.”

“Vast aan de bal zijn tegen sc Heerenveen”

“Dat gegeven nemen we mee naar deze ontmoeting. We willen graag het spel maken en vanuit de opbouw de vrije man vinden. Tegen ploegen als Heerenveen moet je vast aan de bal zijn om een kans te maken. We hebben daar op getraind in de winterstop, zoals we dat het hele jaar door doen. Hopelijk zien we daar iets van terug in de wedstrijd tegen sc Heerenveen.” 

Kees van Wonderen (sc Heerenveen): “Vertrouwen in herstart Eredivisie”

Kees van Wonderen verrichtte vorig seizoen wonderen bij Go Ahead Eagles. Voorlopig komt dat er bij sc Heerenveen nog niet helemaal uit. De Friezen bezetten een achtste positie na veertien Eredivisieduels. Van Wonderen zag wel dat zijn sluitpost het op het WK in Qatar uitstekend deed en dat geeft vertrouwen voor de komende duels: “Ik ben blij dat Andries Noppert nog sterker is teruggekeerd uit Qatar dan hij voor die tijd al was. Dat geeft vertrouwen voor de herstart van de Eredivisie.”

Spits

Op doel staat dus een mooie steunpilaar waarvoor ze in Friesland niet lang hoeven niet te denken. Voorin is er nog wel huiswerk: “Wie ik in de spits ga zetten tegen RKC weet ik nog niet. We hebben in de voorbereiding gekozen voor serieuze tegenstanders en dat heeft wel wat zaken blootgelegd. Er zijn opties, dus ik zal in de aanloop naar het duel in Waalwijk eens goed gaan kijken wat de opstelling gaat worden”, aldus de deze week 54 jaar geworden hoofdtrainer van sc Heerenveen.

Wanneer is RKC Waalwijk – sc Heerenveen

Het Eredivisieduel RKC Waalwijk – sc Heerenveen wordt op zaterdag 7 januari gespeeld in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. De aftrap zal om 16:45 uur worden verricht en daarmee is deze wedstrijden de eerste van de tweede speeldag uit de vijftiende speelronde.

Volg al het Eredivisie voetbal, RKC Waalwijk en sc Heerenveen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform met dagelijkse voorbeschouwingen op topwedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie