Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

John Heitinga met Ajax naar Leeuwarden: SC Cambuur – Ajax

John Heitinga met Ajax naar Leeuwarden: SC Cambuur – Ajax

Ajax speelt in de Nederlandse Eredivisie dit weekend haar tweede uitwedstrijd onder de nieuwe trainer John Heitinga. De voormalig aanvoerder van Ajax 1 begon afgelopen zondag met een 1-4 overwinning op Excelsior aan zijn loopbaan als hoofdtrainer van het eerste elftal. Kan hij ook in Friesland een zege scoren? Sporttribune.nl blikt vooruit op SC Cambuur – Ajax.

Statistieken SC Cambuur – Ajax Amsterdam

Als beide clubs zondagmiddag aftrappen in Leeuwarden beginnen ze aan hun vierde onderlinge duel sinds 2017. De drie voorgaande ontmoetingen gingen allemaal naar Ajax. Vorig seizoen won Ajax thuis met maar liefst 9-0 van Cambuur. In Leeuwarden werd het toen 2-3 dankzij een hele late treffer van Ryan Gravenberch (91e minuut).

Dit seizoen ontvingen de Amsterdammers Cambuur al in de Johan Cruijff Arena. Ook dat werd een makkie voor Ajax. Op 3 september van het vorige kalenderjaar eindigde Ajax – Cambuur in 4-0.

Sjors Ultee (trainer SC Cambuur): “Punten hard nodig”

SC Cambuur is dit weekend de gastheer van het Eredivisie duel tegen Ajax Amsterdam. Een lastige wedstrijd, zeker omdat bij de club uit Leeuwarden de resultaten niet meezitten. Trainer Sjors Ultee: “We staan te vaak met lege handen en dat schiet niet op. Het is frustrerend, we hebben de punten juist zo hard nodig.”

“Nu moeten we Ajax maar pakken”

Hoewel Ultee ook weet dat winnen van Ajax niet vaak gegeven is voor Cambuur hoopt hij dit keer wel op dat ene wondertje: “Een overwinning is goed voor het moraal van de ploeg, dus moeten we Ajax maar pakken komend weekend.”

John Heitinga (interim-trainer Ajax): “Hoofdtrainer was mijn ambitie”

Sinds afgelopen week zit niet Alfred Schreuder maar John Heitinga op de bank bij Ajax. De trainer komt over van Jong Ajax en wist tegen Excelsior direct een 1-4 zege te boeken. Heitinga is blij met de eerste drie punten en is direct duidelijk over zijn ambities: “Ik ben de wedstrijdvoorbereiding begonnen met het tonen van de ranglijst. Wij willen Champions League spelen en zoals het er nu voorstaat, wordt dat erg lastig. Toch ben ik hier met het volste vertrouwen aan begonnen. Je bent Ajacied en als de club je vraagt om te helpen, dan ga je helpen. Het is altijd mijn ambitie geweest om hoofdtrainer te worden.”

“Dit is het moment om door te pakken”

Het moment kwam doordat Alfred Schreuder werd ontslagen wel vroeger dan verwacht, ook voor Heitinga zelf. “Ik had liever de weg van de geleidelijkheid gekozen, maar nu ik hier zit geniet ik er ook volop van. Tijdens Excelsior waren er momenten dat ik genoot en mij irriteerde, maar met die drie punten op zak is dit het moment om door te pakken richting de volgende wedstrijd tegen Cambuur.”

Wanneer is SC Cambuur – Ajax

De Eredivisie wedstrijd SC Cambuur – AFC Ajax Amsterdam zal op zondag 5 februari 2023 worden gespeeld in het Cambuur stadion te Leeuwarden. De wedstrijd begint al om 12:15 uur. Kan Heitinga opnieuw drie punten pakken als hoofdtrainer van de Amsterdammers?

Of zit het Ultee en zijn mannen eindelijk mee en weten ze te stunten tegen de kwakkelende nummer vier op de huidige Eredivisie ranglijst? Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie