Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: SC Cambuur – Feyenoord

Eredivisie: SC Cambuur – Feyenoord

Koploper Feyenoord komt in speelronde 29 van de Eredivisie in actie tegen hekkensluiter SC Cambuur. Beide ploegen moeten gezien hun huidige positie winnen. Het belooft dus een echte alles of niets wedstrijd te worden, zeker voor Cambuur dat in acute degradatienood verkeert. Sporttribune.nl blikt vooruit op SC Cambuur – Feyenoord.

Statistieken SC Cambuur – Feyenoord

In de onderlinge resultaten zien we dat Feyenoord in de afgelopen vijf wedstrijden tegen de ploeg uit Leeuwarden vijf keer heeft gewonnen. Zowel in Leeuwarden als in Rotterdam gingen de punten dus telkens naar Feyenoord.

Toch was het eerder dit seizoen geen appeltje – eitje in de wedstrijd die Feyenoord in De Kuip tegen Cambuur speelde. Er werd weliswaar gewonnen, maar de marge was klein: 1-0. Quilindschy Hartman maakte in de 4e minuut de enige treffer in dat duel.

Thuisploeg Cambuur verloor al vier keer op rij en daarmee is de 4-1 zege op Go Ahead Eagles behaald op 5 maart nog altijd de laatste overwinning voor de Friezen. Feyenoord won in de laatste vijf duels juist vier keer. Alleen de bekerwedstrijd tegen Ajax ging met 2-1 verloren.

Sjors Ultee: “Feyenoord wordt een moeilijke wedstrijd”

SC Cambuur verkeert in moeilijke tijden. De ploeg van trainer Sjors Ultee staat op de laatste plaats van de Eredivisie. “Je weet dat Feyenoord een moeilijke wedstrijd wordt. Die kun je verliezen, maar we moeten ons niet bij voorbaat kansloos achten. Dat is de afgelopen tijd wel vaak het geval geweest”, zegt trainer Ultee.  

“Een gevecht van maken”

Ondanks de sfeer bij Cambuur wil de trainer dat zijn team levert tegen Feyenoord. “De kopjes hangen al als we het veld opgaan. En dat is geen onwil, maar het is wel de kunst om als speler te leveren als dat moet. Tegen Feyenoord moeten we leveren. Met meer energie, meer loopvermogen, meer duels ingaan. Anders ga je nooit winnen. We moeten minimaal dezelfde intensiteit op het veld leggen als Feyenoord en we moeten er een echt gevecht van maken. Dat kan met deze scheidsrechter en helemaal omdat Feyenoord tussen twee Europese wedstrijden zit”, aldus de trainer van Cambuur.  

Arne Slot: “Cambuur heeft duidelijke spelopvatting”

Feyenoord trainer Arne Slot ziet de landstitel voor zijn ploeg steeds dichterbij komen, maar beseft ook dat de kleintjes in deze fase bijna net zo moeilijk zijn als de topclubs. Op het Youtube kanaal van de Rotterdamse club blikt hij vooruit op de uitwedstrijd bij hekkensluiter SC Cambuur waarbij het ook het belang van dit duel onderstreept: “Cambuur is een ploeg met een ongelooflijk goede en duidelijke spelopvatting. In mijn beleving hebben ze niet het aantal punten gehaald waar ze recht op hebben gezien hun speelstijl en niveau. Maar goed dat hebben jullie mij al vaker horen zeggen, ook over andere clubs. Daaruit blijkt maar weer dat goed veldspel niet altijd tot goals leidt”, zegt de trainer van Feyenoord.

“Zie nog altijd de hand van Henk de Jong”

Succestrainer Slot staat in de belangstelling van de veel topclubs in het buitenland, maar zijn roots liggen in Zwolle én Leeuwarden. “Ik ben hier in het verleden werkzaam geweest, ken nog veel mensen die bij Cambuur werken en zie nog altijd de hand van Henk de Jong in deze selectie. Cambuur kan gewoon erg goed voetballen, maar komen moeilijk tot scoren en creëren weinig kansen. Dit is dus echt geen wedstrijd die we zomaar even winnen. Ik zeg sowieso nooit tegen mijn spelers dat we een wedstrijd moeten winnen. Je moet altijd respect hebben voor de tegenstander en je moet ook altijd met de wil om te winnen het veld opgaan. Dat is zondag niet anders.”

Wanneer is SC Cambuur – Feyenoord

Het Eredivisieduel Cambuur – Feyenoord Rotterdam wordt op zondag 16 april gespeeld en zal om 16:45 uur beginnen. Bas Nijhuis zal de scheidsrechter zijn die het duel in goede banen moet leiden.

Quinten Timber ontbreekt nog altijd bij Feyenoord, dat verder een volledig fitte selectie heeft. Bij Cambuur speelt Maulun sowieso niet en is het meespelen van Gullit en Van de Water twijfelachtig.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie