Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

SC Cambuur – PSV Eindhoven in 30e speelronde Eredivisie

SC Cambuur – PSV Eindhoven in 30e speelronde Eredivisie

Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan in de Nederlandse Eredivisie. Voor PSV begint de tijd om Ajax nog te achterhalen dan ook te dringen. Komende zaterdag spelen de Eindhovenaren uit bij SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden kende een bliksemstart van het seizoen, maar zit in roerig vaarwater. Kan PSV de bekerwinst omzetten in een eindsprint in de Eredivisie? Sporttribune blikt vooruit op SC Cambuur – PSV Eindhoven.

Statistieken SC Cambuur – PSV Eindhoven

In de voorgaande onderlinge duels tussen SC Cambuur en PSV was er vaak een overwinning voor de ploeg uit Eindhoven. In de laatste vijf wedstrijden tussen beide clubs won PSV telkens met gemak. De laatste keer dat PSV op bezoek was bij Cambuur stapte het in de bus terug naar Brabant met een 0-6 zege op zak.

De laatste keer dat Cambuur en PSV tegenover elkaar stonden was op 21 augustus 2021. In speelronde twee van het lopende Eredivisieseizoen boekte PSV een simpele 4-1 overwinning op de Friese ploeg. De inmiddels gestopte Davy Propper opende de score. Eran Zahavi, Noni Madueke en Oliver Boscagli deden vervolgens ook een duit in het zakje. De tegentreffer van Cambuur speler Bangura deed PSV geen pijn.

Meespelen Joey Veerman hoogst onzeker

Bij PSV is men deze week flink geschrokken. Middenvelder Joey Veerman verklaarde na afloop van de met 2-1 gewonnen bekerfinale tegen Ajax dat hij zich een groot deel van de finale niet meer kan herinneren. Veerman kwam in de finale in botsing met Ajax-verdediger Alvarez, viel op de grond en schudde daarna het hoofd.

De technisch vaardige speler, die in de winterstop overkwam van die andere Friese club SC Heerenveen, speelde verder. Achteraf blijkt dat een onverstandige keuze, want wellicht heeft Veerman bij de botsing (ernstig) hoofdletsel opgelopen en dan is doorvoetballen erg gevaarlijk. Veerman: “Na een kopduel kwam ik verkeerd neer. Ik weet de helft niet meer. Na dertig minuten of zo ging het wel weer, kwam ik een soort van bij”, vertelde de geboren Volendammer tegen ESPN.

Vanwege de klachten die Veerman heeft na de botsing in de bekerfinale is het hoogst onzeker of de afzwaaiende PSV coach Roger Schmidt een beroep zal doen op hem in het duel tegen SC Cambuur. Marco van Ginkel zou een logische vervanger zijn.

SC Cambuur stelt interim trainer aan

Bij Cambuur rommelt het al een tijdje en dat heeft niets te maken met de prestaties op het veld, maar alles met de moeilijke periode die trainer Henk de Jong momenteel doormaakt. De Jong is ernstig ziek en kan niet langs het veld staan. Pascal Bosschaart nam tijdelijk de honeurs waar, maar nu De Jong langer afwezig lijkt te gaan zijn, heeft Cambuur een interim trainer aangesteld in de persoon van Dennis Haar, voormalig jeugdtrainer van PSV.

Dennis Haar: “We zullen ons inzetten om er een spectaculair slot van te maken voor een ieder die Cambuur een warm hart toedraagt.”

Haar trekt zich echter niets van die geschiedenis aan en gaat vol goede moed de komende periode in. “Ik heb enorm veel zin in de komende periode. De vraag vanuit Cambuur om een bijdrage te leveren aan het werk van de huidige staf en selectie heb ik uiteraard positief beantwoord. We zullen ons inzetten om er een spectaculair slot van te maken voor een ieder die Cambuur een warm hart toedraagt.”

Wanneer is SC Cambuur – PSV Eindhoven

De Eredivisiewedstrijd SC Cambuur – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 23 april in het Cambuur Stadion te Leeuwarden. Beide ploegen beginnen er om 21:00 uur aan. Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, Cambuur en PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: de plek waar je dagelijks voorbeschouwingen leest over het slot van het Eredivisiezoen 2021 – 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie