Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie koploper PSV gaat op bezoek in Leeuwarden: SC Cambuur – PSV

Eredivisie koploper PSV gaat op bezoek in Leeuwarden: SC Cambuur – PSV

Neem plaats op de online Sporttribune en lees de voorbeschouwing op het Eredivisie duel SC Cambuur – PSV. Blijven de Eindhovenaren ook na dit duel in de achtste speelronde van de Nederlandse Eredivisie koploper? Of kan de club uit de Friese hoofdstad Leeuwarden stunten tegen het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij? We blikken vooruit op dit duel.

Statistieken SC Cambuur – PSV Eindhoven

De H2H statistieken laten niets aan de verbeelding over: PSV wint 99 van de 100 keer als ze tegen Cambuur spelen. De laatste keer dat dit niet lukte was in 1998. Ruim twintig jaar geleden werd het in Leeuwaren een gelijkspel dankzij een 1-1 eindstand destijds.

De laatste keer dat beide clubs elkaar op het voetbalveld troffen was op 23 april van dit jaar. PSV won met moeite in het Cambuur Stadion. De eindstand van 1-2 werd in de slotfase pas bepaald, waardoor PSV ontsnapte aan puntverlies in de titelstrijd die op dat moment nog in volle gang was.

Henk de Jong: “PSV behoort bij de besten van Europa”

SC Cambuur-trainer Henk de Jong maakt zich schrap voor het duel tegen PSV Eindhoven. “PSV is een internationale topploeg. Ze horen bij de besten van Europa. Maar wij spelen wel Cambuurvoetbal: hoge druk, strijd en passie. Zoals we dat vorig seizoen ook deden en toen wisten we zelfs met 1-0 voor te komen.”

Lastige opgave

Toch blijft Henk de Jong ook realistisch. Hij weet dat zijn ploeg maar liefst veertien punten minder heeft dan PSV en dat na pas zeven speelronden. “PSV is koploper en doet het heel goed. Voor ons wordt deze wedstrijd een lastige opgave, maar we geven niet op”, aldus de trainer van SC Cambuur tot slot.

Ruud van Nistelrooij: “Respect voor SC Cambuur”

PSV mag het dan als koploper wel opnemen tegen een ploeg onderaan de competitie, PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is altijd op zijn hoede. “Ik respecteer elke tegenstander. Natuurlijk zeggen we: daar moet PSV toch gewoon van winnen. Die ambitie is duidelijk, maar ik spreek me nooit uit over een tegenstander op die manier”, vertelt de trainer over SC Cambuur.

“We hebben nog te lage dalen en te hoge pieken”

Dit seizoen beleeft PSV Eindhoven ups en downs. Zo werd er dit seizoen met 7-1 gewonnen van FC Volendam, maar ging het duel tegen FC Twente met 2-1 verloren. Trainer Van Nistelrooij wil dit snel hersteld hebben voordat het naar Leeuwarden reist. “We hebben nog te lage dalen en te hoge pieken. Daar moeten wij ons volledig op voorbereiden en dat doen we ook”, besluit de trainer van PSV.

Wanneer is SC Cambuur – PSV

De wedstrijd Cambuur – PSV wordt op zaterdag 1 oktober gespeeld en begint om 16:30 uur in de Cambuur Stadion te Leeuwarden. Wat wordt de uitslag van dit duel? Volg het allemaal vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en mis niks van de verrichtingen van de clubs uit de Nederlandse Eredivisie.

Na een interlandbreak is het altijd even wennen voor de spelers en dus is het afwachten of Cody Gakpo zijn vorm van Oranje meeneemt naar Leeuwarden of hoe de spelers bij Cambuur de korte pauze hebben verteerd?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie