Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Titelrace Eredivisie: sc Heerenveen – Ajax Amsterdam

Titelrace Eredivisie: sc Heerenveen – Ajax Amsterdam

Ajax speelt in de Eredivisie dit weekend in Friesland. Tegenstander is sc Heerenveen. Kan Ajax koploper Feyenoord onder druk zetten door deze lastige uitwedstrijd te winnen? Sporttribune.nl blikt vooruit op sc Heerenveen – Ajax Amsterdam in het Abe Lenstra stadion.

Statistieken sc Heerenveen – Ajax Amsterdam

Ajax draait onder John Heitinga een stuk beter in de Nederlandse competitie dan onder zijn voorganger Alfred Schreuder. Afgelopen weekend werd NEC Nijmegen met 1-0 verslagen. Geen grootse zege, maar wel drie punten.

Sc Heerenveen heeft het lastiger de laatste tijd. De Friese derby tegen Cambuur werd weliswaar gewonnen, maar er waren ook nederlagen tegen Feyenoord (1-2), RKC Waalwijk (1-4) en nogmaals Feyenoord (KNVB beker). Afgelopen weekend speelde Heerenveen echter in de Grolsch Veste wel weer knap met 2-2 gelijk tegen FC Twente.

In speelronde zes walste Ajax in Amsterdam nog met een monsterscore over sc Heerenveen heen. In de Johan Cruijff Arena leek het soms wel prijsschieten, met als gevolg een 5-0 zege voor de Amsterdammers. Kudus was in dat duel de grote man. Het dicteerde het spel en scoorde bovendien zelf ook nog eens tweemaal.

Kees van Wonderen: “Ajax is een mooie uitdaging”

Als trainer van sc Heerenveen weet Kees van Wonderen hoe het zijn team moet voorbereiden op een duel tegen Ajax. “Het is een mooie uitdaging. De spelers beseffen zich dat we tegen een topploeg spelen. Ze moeten het beste van zichzelf laten zien. Het is weer een mooi moment om ons te meten en ons te laten zien”, zegt de trainer van de Friese ploeg voorafgaand aan de komst van Ajax Amsterdam.

“We moeten een goede dag hebben”

De trainer van sc Heerenveen hoopt het publiek in het Abe Lenstra Stadion te kunnen trakteren op een punt tegen Ajax. “Wij moeten een goede dag hebben, terwijl zij wat minder moeten zijn. Dan moet het ook nog meezitten. Als een ploeg zo sterk is dat je moet verdedigen, moet je met zijn allen verdedigen. En is het zo dat we meer aan het voetballen toekomen, dan gaan we daar onze focus opleggen”, vertelt trainer Van Wonderen ook nog op de clubwebsite van de Friese gastheer van aankomende zondag.

John Heitinga: “Stijgende lijn doortrekken naar sc Heerenveen”

Onder leiding van trainer John Heitinga heeft Ajax Amsterdam nog niet verloren. De ploeg staat tweede in de Eredivisie, maar om kampioen te spelen is er meer nodig vindt Heitinga. “Het zal beter moeten om kampioen te worden. Maar in deze fase van de competitie is het vooral belangrijk dat blijven winnen. De stijgende lijn die we zijn ingeslagen moeten we doortrekken naar sc Heerenveen”, zo zegt de trainer van de Amsterdamse ploeg in zijn vooruitblik op de trip naar Friesland.

“We houden de druk erop”

Afgelopen weekend werd er gewonnen van N.E.C. Nijmegen (1-0) en door die overwinning verkleinde de Ajacieden het gat met koploper Feyenoord weer tot drie punten. “We houden de druk erop. Maar we komen van ver. Ik zie het vertrouwen langzaamaan terugkeren bij de ploeg. Daardoor kunnen we nu ook lelijke wedstrijden winnen, maar het doel is uiteindelijk wel om meer amusement te bieden”, zo zegt trainer Heitinga tot slot.

Wanneer is sc Heerenveen – Ajax Amsterdam

De Eredivisie wedstrijd sc Heerenveen – Ajax Amsterdam zal op zondag 12 maart in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen worden gespeeld. De aftrap zal om 14:30 uur plaatsvinden. Scheidsrechter van dienst is Jeroen Manschot.

Sven van Beek en Sydney van Hooydonck spelen niet mee bij Heerenveen vanwege blessureleed. Ajax mist alleen Kaplan, die al maandenlang in de ziekenboeg zit.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie