Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nacompetitie Eredivisie: sc Heerenveen – AZ Alkmaar

Nacompetitie Eredivisie: sc Heerenveen – AZ Alkmaar

Op donderdag 19 mei beginnen de play-offs van de Eredivisie. Inzet in deze nacompetitie: deelname aan de voorronde van de Europa Conference League. In het Abe Lenstra Stadion zal donderdagavond de wedstrijd sc Heerenveen – AZ Alkmaar worden gespeeld. Sporttribune blikt vooruit op deze heenwedstrijd in de halve finale van de nacompetitie in de Eredivisie.

Statistieken sc Heerenveen – AZ Alkmaar

In de reguliere competitie troffen Heerenveen en AZ elkaar tweemaal. Op 29 augustus 2021 wist AZ in Heerenveen met 1-3 te zegevieren.

De wedstrijd in Alkmaar vond nog niet zo gek lang geleden plaats. Op 23 april werd AZ – Heerenveen gespeeld. Die wedstrijd eindigde eveneens in winst voor de Alkmaarse formatie al ging dat dit keer een stuk moeizamer dan in het begin van dit Eredivisie seizoen: 2-1.

sc Heerenveen toch in play-offs na bizar seizoen

Voetbalclub sc Heerenveen kent een bizar seizoen. Een goed begin waarin vooral de tandem Veerman & Veerman opviel, werd gevolgd door een slechte periode. Beide Veermannen vertrokken (Joey naar PSV en Henk naar FC Utrecht), waarop het Friese vlaggenschip stuurloos leek.

Trainer Johnny Jansen moest het veld ruimen en de Deen Ole Tobiasen kwam als nieuwe stuurman aan boord van de club uit Heerenveen. Hij vond al snel de juiste koers en wist het elftal weer aan het voetballen te krijgen met als resultaat dus een play-off plek.

Teleurstelling bij AZ Alkmaar

AZ speelde lang mee voor plek drie en vier, maar moest uiteindelijk achter Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente genoegen nemen met de vijfde plaats. Een teleurstelling voor de Alkmaarders die gehoopt hadden zich rechtstreeks te kunnen kwalificeren voor Europees voetbal.

Pascal Jansen: “Richting de play-off wedstrijden tegen Heerenveen gaan we wel wat dingen bijstellen”

Trainer Pascal Jansen verwoordt het als volgt: “Voor ons was het een bittere pil dat de vierde plek niet gelukt is. We zitten nu nog volop in de strijd om de Europese tickets, dus daar gaan we vol voor. Richting de play-off wedstrijden tegen Heerenveen gaan we wel wat dingen bijstellen, want sinds maart zitten we in een neergaande lijn. Dat moet beter”, aldus Jansen na de verloren wedstrijd tegen RKC Waalwijk in de laatste speelronde van de reguliere competitie.

Wanneer is sc Heerenveen – AZ Alkmaar

De play-off heenwedstrijd in de halve finale om de Conference League kwalificatie sc Heerenveen – AZ Alkmaar wordt op donderdag 19 mei gespeeld in het Abe Lenstra Stadion. De wedstrijd in Friesland begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, play-offs Conference League. sc Heerenveen en AZ Alkmaar vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw online voetbalstoeltje.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie