Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: sc Heerenveen – Feyenoord

Eredivisie: sc Heerenveen – Feyenoord

In de Eredivisie speelt Feyenoord zondag thuis tegen Heerenveen. Feyenoord moet winnen omdat AZ vrijdagavond de koppositie overnam dankzij een 5-0 zege op Excelsior. Kan Heerenveen dit voorkomen door een punt of meer te pakken in het eigen Abe Lenstra stadion? Sporttribune.nl blikt vooruit op het duel sc Heerenveen – Feyenoord.

Statistieken sc Heerenveen – Heerenveen

De Head 2 Head statistieken zijn behoorlijk in balans. sc Heerenveen won in de afgelopen vijf confronaties met Feyenoord twee keer, De Rotterdammers zegevierde ook tweemaal en één eindigde het onbeslist.

Het gelijke spel stamt uit het begin van dit lopende Eredivisie seizoen. In speelronde twee werd Feyenoord – sc Heerenveen 0-0.

Kees van Wonderen (sc Heerenveen): “Feyenoord moeilijk maken”

Op het clubkanaal zegt Kees van Wonderen als trainer van Heerenveen dat hij tevreden is over de dynamiek in de groep en dat hij verwacht dat er geknokt gaat worden voor elke meter: “We zijn nu eigenlijk bezig aan de derde voorbereiding. Er zit een enorme dynamiek in de groep. We moeten tegen Feyenoord weer aan de bak. Dan zullen we wederom als team moeten vechten voor de punten. Wij moeten als Heerenveen zijnde het topploegen altijd zo moeilijk mogelijk maken.”

Gesloten organisatie

Van Wonderen hoopt dan ook op wonderen: “Met een beetje geluk en het benutten van de ruimtes die er ontstaan omdat Feyenoord hoog speelt is er misschien wat mogelijk. Natuurlijk moeten we ook reëel zijn. Feyenoord heeft meer kwaliteit, maar vanuit het spelen in een gesloten organisatie kan er misschien toch iets. Het wordt een mooie uitdaging. Je wilt thuis graag van een Top-3 club winnen. Als dat lukt dan zou dat geweldig zijn.”

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Bekerduel NEC zal in Heerenveen nog in de benen zitten”

Feyenoord staat niet langer bovenaan. AZ is nu koploper. Feyenoord heeft echter nog het duel tegen Heerenveen tegoed. Bij winst klimt het gewoon weer naar de eerste plek. Gemakkelijk zal dat volgens Slot niet worden: “Ik verwacht dat sc Heerenveen net als in Rotterdam een muur gaat optrekken. Dan moet je dus creatief zijn. Je weet dat ook dat Heerenveen massaal zal inzakken en dan gebruikmaken van de goede, snelle spitsen.

“Bekerduel tegen NEC zit nog in de benen”

Slot is blij met de sfeer in de groep en ziet dat de kwaliteiten van de individuele spelers goed tot uiting komen. Maar het spektakelstuk tegen NEC zit hem nog wel dwars, zo vertelt hij. “Er zit een enorme drive en vechtlust in deze ploeg. Dat we tegen NEC een verlenging en strafschoppen nodig hadden om door te gaan in de beker is met het oog op deze en de komende wedstrijden niet zo handig, want dat bekerduel zit nog wel even in de benen.”

Wanneer is sc Heerenveen – Feyenoord

De wedstrijd Heerenveen – Feyenoord wordt op zondag 12 februari om 14:30 uur gespeeld in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. Bij Feyenoord ontbreken doelman Bijlow en middenvelders Szymanski en Walermark. Heerenveen mist ook zijn keeper. Noppert heeft een heupblessure. Sven van Beek zit ook in de lappenmand. Hij heeft last van zijn achillespees.

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerst rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie