Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Sevilla – PSV Eindhoven

Europa League: Sevilla – PSV Eindhoven

In de zestiende finales staat PSV donderdagavond tegenover Sevilla. PSV speelt eerst thuis en hoopt in Spanje een goed resultaat te boeken zodat het volgende week in de return in Eindhoven het karwei kan afmaken. Lukt het PSV om de volgende ronde te halen? Sporttribune.nl blikt vooruit op Sevilla – PSV Eindhoven.

Statistieken Sevilla – PSV Eindhoven

Beide clubs stonden nog nooit tegenover elkaar op het voetbalveld. Daarom blikken we even terug op de competitieresultaten van beide clubs.

Afgelopen weekend wist Sevilla in La Liga met 2-0 te winnen van Mallorca. Hierdoor steeg het iets op de ranglijst en staat het nu twaalfde. Nog altijd vrij laag voor deze club. PSV staat derde in de Eredivisie en boekte afgelopen weekend een fraaie 6-0 zege op FC Groningen. Hierdoor blijft het in de race om de landstitel en gaf het de steunactie rondom de zieke perschef Thijs Slegers extra glans.

Jorge Sampaoli (trainer Sevilla): “Zonder angst aanvallen tegen PSV”

Sevilla draait niet heel lekker in de Spaanse competitie, maar in de Europese wedstrijden staat de club altijd haar mannetje. Met een recordaantal eindzeges in de Europa League wordt de club zelfs als Koning Europa League gezien. Toch is trainer Jorge Sampaoli er niet gerust op nu PSV wacht. “PSV is een flinke uitdaging. Telkens als de naam van het stadion van PSV klinkt, gaan onze haren recht overeind staan. Daar begon namelijk ons geweldige avontuur in deze competitie. PSV heeft een fysiek sterke ploeg en ze verkeren in goede vorm, afgelopen weekend wonnen ze in de Nederlandse competitie met maar liefst 6-0.”

Complex

Ook over Ruud van Nistelrooij is Sampaoli lyrisch: “Hij is goed begonnen als coach. Hij heeft bepalende spelers tot zijn beschikking, zoals Xavi Simons en Luuk de Jong. Spelen tegen PSV wordt heel complex. We willen aanvallen, zonder angst en met grote vastberadenheid.”

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Sevilla-uit is een schitterende wedstrijd”

Ook Ruud van Nistelrooij zelf kijkt uit naar het tweeluik met Sevilla. De vastberadenheid van Sampaoli is ook terug te vinden bij de PSV-coach: “Ja, de wedstrijden volgen elkaar snel op. Maar Sevilla-uit is een schitterende wedstrijd, die zijn altijd welkom. Zo’n wedstrijd komt altijd op een goed moment. Ook nu, dus.”

Luuk de Jong (PSV en ex-Sevilla): Dit is een prachtige affiche”

Voor PSV-spits is Sevilla-uit een terugkeer naar de plek waar hij enkele jaren grote successen vierden. Zo wist hij de club aan de Europa League eindwinst te helpen dankzij een rake kopbal in de finale. Nu keert hij dus met zijn nieuwe club PSV terug. “Dit is een prachtig affiche. Voor mij persoonlijk is dit een schitterende loting.”

De Jong: “Natuurlijk zijn we kansrijk “

De Jong vervolgt: “Ik kijk ernaar uit om de mensen van de club weer te zien. Natuurlijk volg ik Sevilla nog. De club zit niet in de beste fase, maar dat zegt niets over de komende wedstrijden. Het gaan voor mij in ieder geval twee bijzondere wedstrijden worden. Ik heb er erg veel zin in. En natuurlijk zijn we kansrijk.”

Wanneer is Sevilla – PSV Eindhoven

De UEFA Europa League play-off heenwedstrijd in de zestiende finale van dit Europese voetbaltoernooi wordt gespeeld op donderdag 16 februari 2023. Het duel Sevilla – PSV Eindhoven begint om 21:00 uur.

Kom dagelijks langs op Sporttribune.nl en lees hier iedere dag nieuwe voorbeschouwingen op voetbalduels in Europa, van PSV of in de diverse competities. Sporttribune.nl: het online nieuwsplatform dat altijd plaats heeft voor jou!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie