Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Spaanse competitietopper: FC Barcelona – Atletico Madrid

Spaanse competitietopper: FC Barcelona – Atletico Madrid

In de Spaanse voetbalcompetitie La Liga staat dit weekend een pikant duel op het programma: FC Barcelona – Atletico Madrid. De concurrentiestrijd tussen Barcelona en Madrid is altijd al gigantisch geweest, maar sinds Atletico Madrid de Uruguayaanse spits Luis Suarez van de Catalaanse club overnam en Barcelona vervolgens Antoine Griezmann bij de ploeg uit Madrid wegplukte zijn de messen extra scherp geslepen. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken FC Barcelona – Atletico Madrid

De laatste keer dat Atletico en FC Barcelona tegenover elkaar stonden was op 2 oktober 2021. De La Liga wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de ploeg uit Madrid. Lemar en Suarez troffen doel achter Barca-sluitpost Ter Stegen.

In de laatste onderlinge ontmoeting in Camp Nou werd het een gelijkspel. Op 8 mei van het afgelopen jaar eindigde de Barcelona – Madrid clash in 0-0.

Pierre-Emerick Aubameyang

Bij FC Barcelona gaat het de afgelopen tijd nauwelijks over de aanstaande ontmoeting met Atl. Madrid. Het nieuws is daar de transfer van Pierre-Emerick Aubameyang. De spits wordt binnengehaald als de redder in nood. De komst van de Gabonees is ‘slecht nieuws’ voor Nederlanders Luuk de Jong en Memphis Depay. Beiden spelen ook graag op de spitspositie.

Memphis Depay

Overigens zou Memphis sowieso niet in actie komen in deze Spaanse voetbaltopper. De Oranje international kampt al enige tijd met een spierblessure. De 27-jarige Nederlander is al wel enige tijd in training, maar de kraker tegen Atletico Madrid komt dus nog te vroeg voor de flegmatieke aanvaller.

Atletico Madrid klaar voor clash

Bij Atletico Madrid staat de reis naar Catalonië al enige tijd met rood omcirkeld in de agenda. Deze week stonden alle trainingen dan ook in het teken van de wedstrijd in Camp Nou. Tegenvaller voor Atletico is de dijbeenblessure van Antoine Griezmann die tegen zijn voormalig werkgever dus niet in actie kan komen.

Toch blijkt uit alles dat ze bij Atletico Madrid vol vertrouwen de strijd met FC Barcelona aangaan. Op de clubwebsite en socials wordt vrijwel dagelijks gerefereerd aan de aanstaande Spaanse competitiekraker middels de hashtag #BarcaAtleti

Nieuwe trainingssessie voltooi #BarcaAtleti

Wanneer is FC Barcelona – Atletico Madrid

De competitiekraker FC Barcelona – Atletico staat op zondag 6 februari op de agenda. Het duel begint om 16:15 uur in Camp Nou. Barcelona begint de topper als nummer vijf van La Liga. De bezoekers uit Madrid staan vierde en heeft precies één punt meer dan de thuisploeg. Er is dus geen duidelijke favoriet aan te wijzen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie