Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Spaanse Super Cup finale: Real Madrid – Athletic de Bilbao

Spaanse Super Cup finale: Real Madrid – Athletic de Bilbao

Op zondag 16 januari wordt de Spaanse Super Cup finale gespeeld. Dankzij winst in de halve eindstrijd gaat deze finale tussen Real Madrid en Athletic de Bilbao. Welke ploeg pakt de eerste hoofdprijs in dit Spaanse voetbalseizoen: topfavoriet Real Madrid of gevaarlijke outsider Athletic de Bilbao? Sporttribune blikt vooruit! 

Halve finales Spaanse Super Cup

De halve finale van deze Supercopa de España kreeg twee geweldige affiches. Met El Clasico FC Barcelona – Real Madrid was de eerste halve finale direct al een knaller. Het duel eindigde na een verlenging in 2-3 voor Real Madrid. Luuk de Jong had FC Barcelona op 1-1 gebracht na een vroege voorsprong voor de Madrilenen. Dat bleek echter niet genoeg om Barça voorbij Real te helpen.

Velen droomden hierna al van een Stadsderby tussen Real en Atletico, maar zoals wel vaker het geval de laatste jaren zorgde Athletic de Bilbao voor een daverende verrassing. De underdog versloeg de regerend Spaanse landskampioen uit Madrid met 1-2 en staat hierdoor in de finale van de Supercopa de España, die overigens in Saudi Arabië wordt gespeeld.

Finale Spaanse Super Cup

De finale wordt dus een strijd tussen Real Madrid, de huidige koploper in La Liga Santander en Athletic de Bilbao, de bekerwinnaar van vorig seizoen. Twee ploegen die elkaar eind december in de Spaanse competitie ook al troffen. In Estadio San Mamés te Bilbao kwam Real als een vuurpijl uit de startblokken. De Fransman Karim Benzema scoorde binnen tien minuten tweemaal: 0-1 in de 4e minuut en 0-2 in de 7e minuut.

Niet veel later ging de storm uit Madrid liggen en greep Bilbao zijn kans om terug te komen in de wedstrijd. Sancet was al in de 10e minuut verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer: 1-2. Er werd aan beide kanten volop gewisseld, gele kaarten gepakt en kansen gemist waardoor het bij die 1-2 bleef.

Real Madrid coach Carlo Ancelotti: “We moeten slim spelen en Bilbao geen kansen gunnen”

“Onze aanpak zal anders zijn dan de gekozen tactiek tegen FC Barcelona. Spelen tegen Athletic de Bilbao is totaal anders. De kracht van dit team is dat ze meerdere facetten van het spel beheersen. Bilbao is goed in balbezit en wordt dan vooral gevaarlijk via spelhervattingen, counters en lange ballen. We moeten dus slim spelen en zorgen dat Bilbao niet in kansrijke positie komt. Aanpassen aan een tegenstander is geen zwakte, maar een belangrijke vaardigheid die je als topteam moet beheersen om prijzen te winnen”, aldus Ancelotti over de aanstaande Supercopa finale 2022.

Athletic de Bilbao coach Marcelino: “Real Madrid heeft één van de sterkste teams ter wereld”

“Real Madrid is één van de sterkste teams ter wereld met wereldsterren als Benzema en Vinicius. In de vorige twee duels waarin we tegen Real Madrid speelden, deden we niet veel voor ze onder, maar verloren we wel. Hopelijk zijn de rollen aanstaande zondag in de Supercopa finale omgedraaid.”

Wanneer is de Spaanse Super Cup finale

De Supercopa en España finale wordt op zondag 16 januari gespeeld in de Arabische stad Jeddah. Het King Abdullah Sports City stadion vormt het decor voor deze Spaanse Supercup finale die om 18:00 uur (Nederlandse tijd) van start gaat. Volg deze supercup finale, Athletic Bilbao, Real Madrid en het Spaanse voetbalnieuws via Sporttribune.nl: het online stoeltje waar je altijd eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie