Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune

KNVB beker: SV Spakenburg – PSV Eindhoven

In de halve finale van de KNVB beker wordt dinsdag 4 april de wedstrijd SV Spakenburg – PSV Eindhoven gespeeld. Na deze zege op FC Utrecht wacht het toetje tegen PSV. En in Spakenburg durven ze zelfs te dromen over nog een stunt, een finaleplaats en Europees voetbal! Bekerhouder PSV zal daar ongetwijfeld anders over denken. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken SV Spakenburg – PSV Eindhoven

Dat PSV in de halve finale staat, is geen verrassing. De Eindhovenaren wonnen het bekertoernooi vorig seizoen door in de finale met 2-1 van Ajax te winnen. Ook dit seizoen is PSV weer op dreef in de beker. Er werd steeds simpel gewonnen. FC Emmen werd met 3-1 verslagen en ook ADO Den Haag werd met die cijfers van het veld gestuurd.

Spakenburg bereikte de kwartfinales door een zwaar bevochten zege op Katwijk. Na negentig minuten stond de stand gelijk en ook na de verlenging was er geen onderling verschil waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Spakenburg won de strafschoppenserie en mocht tegen FC Utrecht uitkomen. In de Galgenwaard namen de amateur snel voorsprong op de Eredivisie ploeg uit de Domstad. De 1-4 zege kwam onverwachts, maar was dik verdiend.

Ruud van Nistelrooij: “Spakenburg staat niet zomaar in halve finale”

PSV kan dit seizoen voor de elfde keer de KNVB beker winnen, maar dan moet de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij wel de finale winnen. De Eindhovenaren moeten dan eerst nog zien af te rekenen met SV Spakenburg en dat wordt volgens de trainer al een uitdaging. “Spakenburg heeft deze plek in de halve finale niet zomaar gekregen. Wat zeg ik? Ze staan er dik verdiend. Wij moeten van iedereen winnen om de bekerzege te prolongeren en zullen ook langs hen moeten”, vertelt trainer Van Nistelrooij.

“We moeten van iedereen winnen”

Spakenburg wist in dit bekerseizoen de Eredivisieclubs FC Groningen en FC Utrecht al te passeren. Trainer Van Nistelrooij waakt dan ook voor onderschatting van de komende tegenstander. “Spakenburg heeft bewezen dat ze Eredivisie ploegen uit het toernooi kunnen stoten. Voor mij is het uitgangspunt heel simpel: wij moeten winnen, omdat we van iedereen moeten winnen”, aldus de trainer van de Brabantse formatie.

Chris de Graaf: “Als we van PSV winnen, gaan we naar De Kuip”

Spakenburg trainer Chris de Graaf blikt al graag vooruit naar de finale in Rotterdam, maar weet dat die niet zomaar verdiend is. “Als we van PSV winnen, gaan we naar De Kuip! En misschien gaan we zelfs wel Europa in. Natuurlijk is die kans klein, maar met deze ploeg moet je niets uitsluiten. Kijkend naar sportief perspectief was een thuiswedstrijd voor ons het beste. Op onze Westmaat zijn de omstandigheden voor profs verre van ideaal. Een kunstgrasmat, andere verlichting, een ambiance die ze niet gewend zijn”, analyseert de trainer zijn kansen vooraf.

“Kansloos ben je nooit”

Voor de wedstrijd in Spakenburg werd er voor tijdelijk een extra tribune bij getimmerd. De Graaf: “Ik wil ook zeker niet uitwijken, als het even kan spelen we gewoon op eigen veld. Voor bijna achtduizend uitzinnige ’blauwen’, die er een heksenketel van gaan maken. Alles zal mee moeten zitten. PSV moet een heel slechte dag hebben, wij ongetwijfeld een engeltje op de lat, of weet je wat: doe er maar twee. Maar kansloos ben je nooit. Dat hebben we inmiddels wel bewezen”, zegt trainer De Graaf die zijn ploeg afgelopen weekend met 1-1 gelijk zag spelen tegen OFC. Ongetwijfeld waren zijn spelers met hun gedachten al bij dinsdag.

Wanneer is SV Spakenburg – PSV Eindhoven

De KNVB halve bekerfinale SV Spakenburg – PSV Eindhoven wordt gespeeld op dinsdag 4 april om 20:00 uur op het Sportpark De Westmaat te Spakenburg.

Welke ploeg stoot door naar de TOTO KNVB bekerfinale 2022-2023? Volg het vanaf de eerste stadionrij op de online Sporttribune en mis niks van de actie in de slotfase van het KNVB bekertoernooi! De winnaar van deze wedstrijd speelt in de finale tegen de winnaar van Feyenoord – Ajax!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+