Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Spanje – Duitsland

WK Qatar 2022: Spanje – Duitsland

De kraker van de groepsfase op het WK Qatar 2022 is zonder twijfel Spanje – Duitsland. De Spaanse ploeg begint in een relaxstoel aan deze clash, maar bij de Duitsers zal de spanning om te snijden zijn. Zij verloren hun openingsduel met 1-2 van Japan en moeten nu winnen van de Spanjaard om nog in het toernooi te blijven. Sporttribune blikt vooruit op deze clash der giganten: Spanje – Duitsland!

Statistieken Spanje – Duitsland

Wedstrijden tussen twee grote voetballanden zijn altijd historisch, ongedacht de uitslag of winnaar. Ook de onderlinge duels tussen Spanje en Duitsland horen bij de lijst van topduels.

De laatste keer dat beide landen elkaar op het voetbalveld troffen was op 17 november 2020. Ook dat werd een memorabele ontmoeting. De Spaanse formatie gaf de Duitsers klop door met maar liefst 6-0 te winnen in het laatste UEFA Nations League duel van dat jaar.

Zevenklapper Spanje

De Spaanse voetballers scoorden er flink op los tegen de Duitsers in de laatste onderlinge ontmoeting. Dit deden ze ook op dit WK al. Tegen Costa Rica werd met 7-0 gewonnen, waarbij er enkele hele fraaie goals zaten. De beauty van jongeling Gavi was bovendien goed voor een record. Met zijn treffer werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit tijdens een WK eindronde.

Duitsland in problemen

De Duitse ploeg zit in een lastig pakket nadat er met 1-2 werd verloren van Japan. Voormalig PSV speler Doan leidde het drama voor Die Mannschaft in door de 1-1 te maken. Daar bleef het echter niet bij, want Japan wist zelfs de winnende goal te maken.

Doordat er van Japan verloren werd, moet er nu gewonnen worden van Spanje. Een nederlaag betekent dat onze oosterburen zijn uitgeschakeld voor een plaatsje in de knock-outfase.

Wanneer is Spanje – Duitsland

De WK Qatar 2022 topper Spanje – Duitsland zal op zondag 27 november worden gespeeld. De wedstrijd begint om 20:00 uur en vormt dus de afsluiting van deze speeldag. Zorgt Spanje voor de uitschakeling van Duitsland of grijpen de Duitsers hun laatste kans door de Spanjaarden te kloppen?

Volg deze topwedstrijd en alle andere topduels tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2022 vanaf de eerste rij door de dagelijkse voorbeschouwingen op de komende duels te lezen op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie