Momenteel jij en 117 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Spanje – Italië eerste halve finale EURO2020

Spanje – Italië eerste halve finale EURO2020

Op dinsdag 6 juli wordt de eerste halve finale op het EK voetbal gespeeld. Uit de confrontatie Spanje – Italië zal een finalist komen. Welk land plaatst zich voor de eindstrijd en mag op zondag 11 juli gaan strijden voor de Europese titel? Wordt het topfavoriet Italië of kan Spanje ook deze hindernis nemen?

Spanje – Italië statistieken

Op het EK voetbal in 2016 kwamen beide landen ook tegen elkaar uit. Toen ging het om een plekje in de kwartfinale. De achtste finale wedstrijd Spanje – Italië eindigde toen in 2-0 voor de Italiaanse Azzurri. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen, konden de Spanjaarden juichen. Het werd op 2 september 2017 maar liefst 3-0 voor Spanje! Real Madrid sterkhouder Isco was met twee goals de gevierde man aan Spaanse kant.

Luis Enrique: “We willen heel graag de titel pakken”

De Spaanse bondscoach Luis Enrique blikt vooruit op de halve eindstrijd en weet exact waar de kracht van de Italianen ligt: “Ze hebben jonge spelers met een offensief profiel dat hun defensieve kracht behoudt.” Over zijn eigen elftal en de ambities is hij ook duidelijk: “We willen heel graag de titel pakken. Wedstrijden die we niet hebben kunnen vieren, moeten we terughalen. Het zou geweldig zijn om dit EK te winnen.”

Roberto Mancini: “Genieten voordat we aan Spanje denken”

Na de winst op België kwam ook de Italiaanse bondscoach voor de microfoon van de internationale pers. Hij sprak vooral trots over de winst op de Rode Duivels: “We verdienden de overwinning. De spelers hebben een uitstekende prestatie neergezet. We hadden alleen de laatste 10 minuten last en dat kwam omdat we erg moe waren, we hadden veel gegeven. Maar we hadden nog meer doelpunten kunnen maken. We gaan genieten van deze overwinning voordat we aan Spanje denken. Ik feliciteer mijn jongens, die geweldig waren. Ik was er zeker van dat we heel goed zouden spelen.”

Spanje – Italië slechts begin: “Nog lange weg te gaan”

“We stellen onszelf geen grenzen”, zei Mancini ook nog. “Er is nog een lange weg te gaan, er zijn nog twee wedstrijden te gaan en we zullen zien wat er gebeurt. Maar het is heel belangrijk dat we nu gaan rusten voor deze halve finale en ons erop optimaal gaan voorbereiden.”

Wanneer is Spanje – Italië?

De halve finale Spanje – Italië wordt gespeeld op dinsdag 6 juli op Wembley. Op de heilige grond van dit magnifieke stadion in Londen zal bepaald worden welk land zich EURO2020 finalist mag noemen.

Volg als het EURO2020 nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie