Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Final Four UEFA Nations League: Spanje – Italië

Final Four UEFA Nations League: Spanje – Italië

Op donderdag 15 juni vervolgt de Final Four van de UEFA Nations League 2023 met het duel Spanje – Italië. Beide landen plaatsen zich voor deze eindronde door als eerste te eindigen in hun poule. Spanje lijkt op voorhand favoriet, maar Italië is als regerend Europees kampioen natuurlijk ook een steengoede formatie. Sporttribune.nl blikt vooruit op Spanje – Italië!

Statistieken Spanje – Italië

Beide voetballanden treffen elkaar regelmatig. In 2021 zelfs tweemaal. De eerste keer was tijdens het EK. Spanje was toen niet opgewassen tegen de Italianen. Het onderlinge duel werd gewonnen door Italië nadat het de strafschoppen beter had genomen. De voetballers uit het land van de laars wisten vervolgens zelfs de finale te halen en wonnen die door Engeland te verslaan.

Een paar maanden later nam Spanje revanche voor de EK nederlaag door de Italianen in de halve finale van UEFA Nations League te verslaan. Het werd 2-1 voor de Spanjaarden. Vervolgens moesten de Spaanse voetballers in de eindstrijd hun hoofd buigen voor Frankrijk. Les Blues won de finale met 2-1, maar zal die in 2021 behaalde titel dit jaar niet kunnen verdedigen. Naast Spanje en Italië zijn namelijk Kroatië en Nederland doorgedrongen tot de Final Four.

Luis de La Feunte: “Spelen tegen Italië is altijd spannend”

De nieuwe Spaanse bondscoach Luis de la Fuente maakt zich op voor de Final Four van de Nations League. De bondscoach van La Selección verwacht een zware wedstrijd tegen de Italianen. “In wat voor soort wedstrijd dan ook, spelen tegen Italië is altijd spannend omdat je twee wereldvoetbalmachten met enorm enthousiasme tegen elkaar ziet spelen. Italië zal zeker proberen goed te maken dat zij het WK misliepen, dat zullen ze tegen ons graag willen rechtzetten”, vertelt de bondscoach van Spanje.

“We willen deze keer wel winnen”

De La Feunte vervolgt: “We hebben het geluk dat we deze kans hebben, dus we zullen het met alle verantwoordelijkheid en professionaliteit tegemoet treden. Deze kansen mogen niet worden gemist. We willen deze keer winnen, vieren en herinnerd worden als kampioenen, maar logischerwijs zijn de wedstrijden erg moeilijk. Ook de andere twee landen Nederland en Kroatië die we in de finale zouden kunnen ontmoeten, zijn moeilijk te verslaan”, verklaart bondcoach van Spanje.

Roberto Mancini: “Spanje wordt een moeilijke opdracht”

Italië is er klaar voor om het Spaanse elftal te ontmoeten in de halve finale van de Nations League. Bondscoach Roberto Mancini verwacht een sterke tegenstander te treffen. “We zijn alle vier uitstekende nationale teams. We kennen allemaal Spanje, het wordt een moeilijke opdracht. En als we winnen dan wordt de finale ook een hele kluif. Kroatië heeft de afgelopen acht jaar grote dingen gedaan en dan is er nog Nederland, dat heeft afgelopen tijd ook flinke stappen gezet”, aldus de bondscoach van La Squadra Azzurra in zijn vooruitblik op deze voetbalclash.

“Niet gedacht dat we de Final Four zouden halen”

Bondscoach Mancini kent zware tijden met het Italiaanse elftal en is trots dat de halve finale bereikt is. “We hadden zeker niet gedacht dat we de Final Four zouden halen, omdat we in een moeilijke groep waren ingedeeld. Ik denk dat we het geweldig hebben gedaan met de manier waarop we de puzzelstukjes in elkaar hebben gezet en de manier waarop we de laatste twee wedstrijden hebben gewonnen”, besluit de Italiaanse keuzeheer.

Wanneer is Spanje – Italië

De UEFA Nations League Final Four halve finale Spanje – Italië is op donderdag 15 juni. De wedstrijd wordt in Nederland gespeeld. Het FC Twente stadion zal het decor vormen voor deze voetbaltopper. Er wordt om 20:45 uur afgetrapt in de Grolsch Veste.

Volg ook het interlandvoetbal vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal met dagelijks nieuwe voorbeschouwingen en reacties van spelers en trainers uit de voetbalwereld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie