Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League 2022 – 2023: Spanje – Portugal

UEFA Nations League 2022 – 2023: Spanje – Portugal

In de eerste ronde van de UEFA Nations League staat er niet alleen een derby tussen de Belgen en de Nederlanders op het programma, ook Spanje en Portugal kruisen de degens in deze eerste speelronde. Sporttribune.nl blikt vooruit op de buurlandenclash Spanje – Portugal.

Statistieken Spanje – Portugal

Zowel Spanje als Portugal wisten in de afgelopen decennia grote prijzen te pakken, maar hunkeren naar nieuw succes. Portugal wist in 2018 nog de allereerste editie van de Nations League op haar naam te schrijven. Spanje wacht al langer op het winnen van een prijs. De laatste eindzege boekten de Spanjaarden tien jaar geleden toen ze het EK wonnen.

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden, was op 4 juni 2021, bijna op de dag exact een jaar geleden. Het vriendschappelijke duel in een vrijwel leeg (vanwege COVID-19) Wanda Metropolitano te Madrid eindigde toen in een bloedeloze 0-0.

EK onder -17

Nederland plaatste zich zondag 29 mei voor de finale van het Europees kampioenschap onder -17. Een fantastisch resultaat voor de jonge Oranjeklanten. In Portugal blikken ze voorafgaand aan de clash tegen buurland Spanje ook nog even graag terug op de gewonnen EK kwartfinale van hun onder -17 elftal. Hierin boekte Portugal een 1-2 zege op Spanje en de Portugezen zien dit graag als een positieve voorbode van het aanstaande Nations League treffen tegen de Spaanse buurman.

Spanje klaar voor ‘speciaal’ Nations League duel

Ook in Spanje zijn ze klaar voor de komst van de buurman uit het westen en superster Cristiano Ronaldo. Het besef bij de Spaanse equipe is groot dat dit een heel speciale ontmoeting is. Want dat zijn derby’s tussen beide landen altijd. Maar het zou ook zomaar de laatste keer kunnen zijn dat ze Ronaldo treffen en dat maakt deze editie wellicht nog iets specialer dan alle voorgaande clashes.

Wanneer is Spanje – Portugal

De UEFA Nations League wedstrijd Spanje – Portugal in Groep 2 van de A-divisie wordt op donderdag 2 juni gespeeld in het Estadio Benito Villamarín te Sevilla. Beide landen trappen om 20:45 uur af. Volg al het nieuws rondom de UEFA Nations League, het Spaanse voetbalelftal en Seleções Portugese vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en geniet nog één keer van de Cristiano Ronaldo!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie