Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Sparta – FC Twente opening laatste speelronde in Eredivisie van 2022

Sparta – FC Twente opening laatste speelronde in Eredivisie van 2022

De Eredivisiewedstrijd Sparta – FC Twente vormt de opening van de laatste speelronde van dit kalenderjaar in de Eredivisie. Beide clubs staan hoog in het linker rijtje en doen tot nu toe volop mee om de prijzen. Sporttribune blikt vooruit op dit duel uit de veertiende speelronde die gespeeld gaat worden op Het Kasteel in Rotterdam.

Statistieken Sparta – FC Twente

In de Head 2 Head statistieken tussen beide voetbalclubs zien we dat in de laatste vijf onderlinge ontmoetingen FC Twente driemaal de champagne mocht ontkurken nadat ze Sparta hadden verslagen. De Rotterdammers boekte één zege, verrassend genoeg in Enschede. En eenmaal werden de punten netjes gedeeld.

Vorig seizoen eindigde Sparta – FC Twente in 0-1. De bezoekers hadden lange tijd moeite met de stugge verdediging van de thuisploeg, maar in de 83e minuut werd de Spartaanse muur dan toch gekraakt. Ricky van Wolfswinkel maakte de 0-1 en dat was ook gelijk de eindstand.

Bijzonder duel voor de familie Steijn

Voor vader en zoon Maurice en Sem Steijn wordt de wedstrijd van vrijdag een heel bijzondere ontmoeting. Vader Maurice is hoofdtrainer bij de Rotterdam, terwijl Sem Steijn dit seizoen furore maakt bij de Tukkers. De coach van Sparta kijkt uit naar het familie uitjes op Spangen. “Dit wordt een heel bijzondere wedstrijd voor mij, want mijn zoon Sem speelt bij FC Twente. Hij is daar in goede handen, maar komende vrijdag hoop ik dat hij gaat verliezen”, aldus Maurice Steijn met een flinke knipoog.

Ron Jans: “Sparta is een stugge, lastige ploeg”

Collega trainer Ron Jans heeft ook gezien dat Sparta hoog op de ranglijst staat en bereid zich dus voor op een lastige uitwedstrijd op het Kasteel. Waarschijnlijk had Jans graag een wat makkelijkere opgave gehad als laatste duel voor de (ultralange) winterstop. “Sparta is een stugge, lastige ploeg om te verslaan”, zo laat hij weten op de persconferentie van de Twentse formatie.

Wanneer is Sparta – FC Twente

De wedstrijd Sparta Rotterdam – FC Twente Enschede wordt op vrijdag 11 november gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam. Welke ploeg gaat met een goed gevoel (en drie punten) de winterstop in? Of worden de punten vrijdagavond op Spangen gedeeld?

Volg de Eredivisie, Sparta en Twente vanaf de eerste rang op jouw eigen, warme online tribunestoeltje op Sporttribune.nl en mis niks van de live actie in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie