Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Warmlopen voor Eredivisie stadsderby: Sparta – Feyenoord

Warmlopen voor Eredivisie stadsderby: Sparta – Feyenoord

In speelronde twee van de Eredivisie is er direct een mooie derby: Sparta – Feyenoord. Beide Rotterdamse clubs zullen deze wedstrijd ingaan met extra motivatie omdat stadsderby altijd speciaal zijn en blijven. Dit keer zal er op Het Kasteel worden gestreden. Sporttribune.nl loopt warm voor het competitieduel Sparta Rotterdam – Feyenoord Rotterdam.

Statistieken Sparta – Feyenoord

Vorig seizoen vonden er ook twee stadsderby plaatst tussen de club uit Spangen en de huidige landskampioen uit Zuid. Beide keren nam Feyenoord de volle buit mee. Voor eigen publiek won de ploeg van trainer Arne Slot van trainer Maurice Steijn door Sparta met 3-0 te verslaan. Op Spangen werd het 1-3 voor de gasten uit Rotterdam-Zuid.

Sparta Rotterdam speelde afgelopen weekend uit bij PEC Zwolle en won die wedstrijd met 1-2. Feyenoord begon het seizoen minder florissant. De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard eindigde in 0-0 en leverde bovendien een rode kaart (en dus een schorsing voor deze derby tegen Sparta) op voor Bart Nieuwkoop.

Jeroen Rijsdijk: “Feyenoord is een paar maatjes groter dan PEC Zwolle”

Maurice Steijn verruilde deze zomer Sparta voor Ajax en is dus van Rotterdam naar Amsterdam verkast. De nieuwe trainer van Sparta heet Jeroen Rijsdijk, vorig jaar nog assistent onder Steijn. De coach van de Spartanen is blij met de eerste drie punten, vooral nu direct al de derby tegen Feyenoord voor de deur staat. “Het is lekker om de eerste wedstrijd met drie punten te starten, want dan heb je een positie op de ranglijst. PEC Zwolle is ook gewoon een prima ploeg, die niet voor niets gepromoveerd is. Maar Feyenoord is nog wel een paar maatjes groter”, aldus de nieuwe trainer van de Rotterdammers.

“Kijken waar Feyenoord eventueel te pakken is”

Om ook van Feyenoord te kunnen winnen op Het Kasteel wil trainer Rijsdijk dat zijn team op een aantal punten alert moet zijn. “We zullen dingen in het aanvallen en verdedigen moeten verbeteren. We zullen in de aanloop naar deze derby goed kijken waar Feyenoord goed is en waar ze eventueel te pakken zijn in deze tweede wedstrijd van het seizoen”, besluit trainer Rijsdijk de voorbeschouwing op zijn eerste Rotterdamse stadsderby als hoofdcoach.

Arne Slot: “Hoopvol richting de komende wedstrijden”

Feyenoord trof Fortuna Sittard in de eerste speelronde van de Eredivisie. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel en dat wil Feyenoord-trainer Arne Slot vergeten voordat zijn team tegen Sparta speelt. “Ik heb ondanks dat we niet scoren tegen Fortuna Sittard wel een elftal gezien dat er alles voor doet om een resultaat te halen en tot de laatste minuut blijft strijden, ook met een man minder. Dat stemt mij hoopvol richting de komende wedstrijden.

“Dit is in ieder geval een korte busrit”

De trainer van de club die vorig seizoen kampioen werd, verwacht ook zondag geen gemakkelijke wedstrijd op Het Kasteel. Volgens Slot leeft de derby echt op Spangen, maar is dat in Rotterdam-Zuid een stuk minder aan de orde. Slot: “Voor ons leeft de derby tegen Sparta, maar volgens mij wel minder dan bij Sparta. De busrit is wel heel kort natuurlijk. Ik zie dit wel als een lastige horde, zeker in het begin van een seizoen als de automatismen er nog ingeslepen zijn. Sparta zal zich namelijk niet gaan inhouden, verwacht ik.”

Wanneer is Sparta – Feyenoord

De Eredivisie wedstrijd tussen de twee Rotterdamse clubs uit Spangen en Zuid zal op zondagmiddag 20 augustus om 14:30 uur op Het Kasteel te Rotterdam. Het betreft een duel uit de tweede speelronde van de hoogste Nederlandse voetbalklasse.

Welke Rotterdamse club wint de eerste derby van dit seizoen? Geeft Sparta de stadsgenoot nog een tik of herstelt Feyenoord zich door met drie punten op zak van Spangen naar Zuid terug te keren? Voorlopig staat Sparta zevende en Feyenoord negende op de ranglijst. Het is maar één wedstrijd, maar Sparta staat dus hoger geklasseerd dan de stadsgenoot uit Zuid.

Volg de Eredivisie en deze stadsderby vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij altijd vooraan zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie