Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB beker: Sparta – PSV

KNVB beker: Sparta – PSV

In het KNVB bekertoernooi staat dinsdagavond de wedstrijd Sparta – PSV op het programma. Wat wordt de uitslag na de 0-0 van zaterdag? Kan PSV nu wel winnen of is Sparta wederom een stugge tegenstander die op het eigen Kasteel stand houdt? Sporttribune blikt vooruit op het bekerduel Sparta Rotterdam – PSV.

Statistieken Sparta – PSV

De Head 2 Head statistieken tonen vier zeges voor de Eindhovenaren en รฉรฉn gelijkspel. Sparta won in 2016 voor het laatst van PSV en toeval of niet: ook dat was toen in het KNVB bekertoernooi. De Rotterdammers zegevierden toen met 3-1 in de zestiende finale. Dezelfde ronde dus als nu.

De laatste keer dat de Spartanen een resultaat wisten te boeken in een duel tegen PSV is nog maar enkele dagen geleden. Het Eredivisieduel van 8 januari eindigde zoals deze begon: 0-0. Dit zal Sparta ongetwijfeld vertrouwen geven voor deze bekerontmoeting, terwijl er bij PSV zonder enige twijfel veel drang zal zijn om de matige prestatie van afgelopen zaterdag recht te zetten.

Vertrek Cody Gakpo

De wedstrijden van PSV tegen Sparta zijn de eerste zonder Cody Gakpo. De Eindhovenaar verruilde tijdens de feestdagen PSV voor Premier League club Liverpool. Volgens trainer Ruud van Nistelrooij een behoorlijke aderlating, maar geen excuus voor het mindere presteren tegen Sparta en dus ook niet voor het komende bekerduel op Spangen: “Het was een klap voor ons als staf, maar ook voor de spelersgroep om Cody te verliezen. Ook voor iedereen binnen de club en de supporters. Je topspeler vertrekt. Natuurlijk gunnen we hem dat. We weten dat in de situatie waarin PSV verkeerde, dat het niet tegen te houden was. De speler was ook niet meer tegen te houden. Het was helaas niet mogelijk om hem te behouden. Maar dat hebben we wel met zโ€™n allen moeten verwerken.”

Joรซl Drommel op doel

Zonder Gakpo zal Van Nistelrooij dus verder moeten en ook komende dinsdag naar Spangen moeten afreizen. Daar zal een andere PSV’er de kans krijgen om zich te tonen, want doelman Joel Drommel is door Van Nistelrooij benoemd als beker-keeper. “Joรซl is een top-prof. We vinden hem ook een heel goede keeper en geloven in hem, in zijn ontwikkeling en hoe hij zich opstelt”, verklaart de PSV-coach op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. “We vinden dat hij klaar is om het bekertoernooi te keepen”, vervolgt Van Nistelrooij over Drommel. “Ik vind het belangrijk om de hele selectie te gebruiken. We hebben de breedte en de spelers die het niveau hebben om te spelen.”

Wanneer is Sparta – PSV

De KNVB bekerwedstrijd Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven zal op dinsdag 10 januari worden afgewerkt op Spangen, het stadion van de Spartanen. Kan Sparta opnieuw stunten zoals dat afgelopen zaterdag in Eindhoven deed en het in 2016 in het KNVB bekertoernooi deed door de Brabanders uit te schakelen? Of herpakt PSV zich en was de 0-0 in het Philips Stadion zoals Luuk de Jong het noemde ‘een incident’?

Volg alles over de KNVB beker, Sparta en natuurlijk PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Het online sportnieuwsplatform voor de echte voetballiefhebbers!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie