Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 3 Eredivisie: Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam

Speelronde 3 Eredivisie: Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam

In de derde speelronde van de Nederlandse Eredivisie staat er een echte Rotterdam-Amsterdam clash op het programma. Niet de klassieker, maar Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam. Een wedstrijd die minder lading heeft, maar net zo belangrijk is voor beide clubs. Want juist in het begin van de competitie is punten pakken enorm belangrijk. Sporttribune blikt vooruit op Sparta – Ajax.

Statistieken Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam

Vorig seizoen wist Ajax twee keer van Sparta te winnen. Gemakkelijk ging dat beide keren echter niet. In Amsterdam eindigde het onderlinge duel in 2-1 en in Rotterdam wist Ajax met slecht 0-1 te winnen.

Beide keren was Dusan Tadic trefzeker en zorgden er op die manier voor dat de Amsterdamse formatie vorig seizoen zes punten overhield aan de wedstrijden tegen de Spartanen.

Ajax “trainer Alfred Schreuder: “Competitie ook belangrijk”

Voor Ajax is het uitduel op Spangen een voorafje richting een nieuw Champions League seizoen. De loting hiervan zal volgende week donderdag plaatsvinden. Toch wil Schreuder het vizier op Sparta houden. “De competitie is net zo belangrijk voor ons.”

Perr Schuurs vertrekt naar Torino FC

In de wedstrijd tegen Sparta zal Ajax niet meer kunnen beschikken over Perr Schuurs. Hij tekende deze week een contract bij Serie A club Torino. In zijn laatste interview als Ajacied zegt hij: “Ik heb een geweldige tijd gehad in Amsterdam. Ik heb veel geleerd en ben zelfverzekerder geworden. Ik ga heel veel missen, maar ik ga een mooi avontuur aan in Italië.”

Sparta trainer Maurice Steijn: “Vasthouden aan eigen speelwijze”

Sparta trainer Maurice Steijn hoopt te kunnen stunten tegen de Amsterdammers: “De mensen willen het liefst een 3-3 of een spectaculaire wedstrijd. Maar ik denk, gezien de mogelijkheden die we hebben, zuinig aan de bal moeten zijn en moeten vasthouden aan onze eigen speelwijze. Dan maken we in mijn ogen de meeste kans tegen Ajax.”

Wanneer is Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam

Het competitieduel uit de derde speelronde van de Eredivisie Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam zal gespeeld worden op zondag 21 augustus. Beide ploegen trappen om 14:30 uur af op Het Kasteel in Spangen.

Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse betaald voetbalclubs vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en scoor je dagelijkse portie leesvoer over de clubs uit de Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie