Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune

Eredivisie play-offs: Sparta Rotterdam – FC Utrecht

Het Kasteel zal zondagavond het decor zijn voor de return van de Eredivisie play-off wedstrijd Sparta Rotterdam – FC Utrecht. De thuisploeg wist in Utrecht een voorsprong te nemen en kan dus in een spreekwoordelijke zetel dit duel ingaan. Utrecht zal echter geen schroom meer hebben om vol op de aanval te gaan en dat kan nog weleens verrassend goed gaan uitpakken. Sporttribune blikt vooruit op Sparta – FC Utrecht.

Statistieken Sparta Rotterdam – FC Utrecht

Afgelopen woensdag namen beide Eredivisie clubs het in Utrecht tegen elkaar op. In stadion Galgenwaard kwam Sparta op voorsprong na 29 minuten spelen. Het was Vito van Crooij die een penalty wist te verzilveren en daarmee de Rotterdammers op voorsprong wist te zetten. Utrecht had in de eerste helft geen antwoord hierop en kwam zelfs nog op een 0-2 achterstand. Spartaan Lauritsen scoorde na 39 minuten.

In de tweede helft wist Utrecht iets meer grip te krijgen op het spel van Sparta, maar de Rotterdamse formatie bleef de bovenliggende partij. Het harde werken van Utrecht betaalde alsnog uit doordat Eredivisie- en clubtopscoorder Douvikas de 1-2 wist te maken. Sparta liet de Domstedelingen echter niet nog verder terugkomen in het duel. Eindstand: 1-2.

Vito van Crooij (Sparta Rotterdam): “We gaan het veld in om te winnen”

Eén van de sterkhouders van Sparta in dit seizoen is Vito van Crooij. De geboren Limburger scoort niet alleen veel, het is spelbepalend. Van Crooij blikt op de social media kanalen van de Rotterdamse clubs vooruit op deze belangrijke wedstrijd thuis tegen FC Utrecht. “Het is geweldig om te zien hoe iedereen bij Sparta met deze wedstrijd bezig is. We gaan dan ook deze wedstrijd in met de gedachten die we iedere wedstrijd hebben als we het veld opgaan: winnen.”

“Supporters zijn heel belangrijk”

Van Crooij ziet het positief in. “We verwachten dat Utrecht vanaf minuut één een storm gaat loslaten op ons doel. Dat is FC Utrecht, dat doen ze altijd. Het is aan ons om daar een antwoord op te vinden. Als wij er gewoon goed mee omgaan, zoals in de wedstrijd bij Utrecht, dan kunnen wij daar prima mee omgaan. De steun van de 10.000 supporters is heel belangrijk. Die hebben we zondag ook weer nodig. Een sfeervol Kasteel is voor iedere club dit seizoen een moeilijke plek geweest om van ons te winnen. We hebben echt veel aan onze fans gehad en dat zal zondag niet anders zijn. We zullen dan er ook alles aan doen om tegen Utrecht weer een goed resultaat te halen.”

Michael Silberbauer (FC Utrecht): “Zondag kleine details aanpassen”

Ook FC Utrecht trainer Michael Silberbauer rekent op de supporters zondag. “Onze supporters hebben ons thuis geweldig gesteund en zij zullen er zondag ook weer zijn. Ze zijn er al het hele seizoen voor ons een daar zijn we erg dankbaar voor. Zondag zal ik kleine details gaan aanpassen die belangrijk kunnen zijn in een beslissende wedstrijd als deze.”

“We weten wat het doel is”

Silberbauer zegt blij te zijn met het vertoonde spel in de heenwedstrijd, maar natuurlijk niet met het resultaat. “In het algemeen: we weten wat het doel is zondag. En dat is naar Rotterdam gaan en daar moeten winnen. We hebben ons tussendoor vooral op herstellen gefocust en energie sparen. Want dat zullen we zondag nodig hebben.”

Wanneer is Sparta Rotterdam – FC Utrecht

De Eredivisie play-off wedstrijd Sparta Rotterdam – FC Utrecht wordt op zondag 4 juni gespeeld. Het duel op Spangen begint om 18:00 uur. Wie haalt de finale van deze Europees voetbal play-offs in de Nederlandse Eredivisie?

Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de ontknoping in dit seizoenstoetje van de Nederlandse voetbalcompetitie

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+