Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ontknoping Eredivisie: Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven

Ontknoping Eredivisie: Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven

Het Eredivisie seizoen 2022 – 2023 nadert haar ontknoping. Verliest PSV zaterdag van Sparta, dan kan Feyenoord zondag de titel al pakken. Maar wint PSV op Spangen, dan moet Feyenoord zondag die andere Rotterdamse club Excelsior verslaan. Kortom: spanning alom! Sporttribune.nl vooruit op Sparta Rotterdam – PSV.

Statistieken Sparta Rotterdam – PSV

Dit wordt al het derde onderlinge duel van dit voetbalseizoen. Beide clubs troffen elkaar namelijk ook in het TOTO KNVB bekertoernooi. PSV versloeg Sparta in de beker en wist afgelopen zondag ook de eindwinst daarin te grijpen, maar in de competitie wisten de Eindhovenaren de Rotterdammers niet te kloppen.

Een week voor de bekerwedstrijd ging Sparta op bezoek bij PSV. En het Philips Stadion is een plek waar maar weinig bezoekende clubs met een resultaat van terugkeren. Sparta lukte dat wel. Het duel eindigde in 0-0 en daarmee was PSV nog het gelukkigst, want Sparta was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij.

Maurice Steijn: “Zorgen dat we openingsfase goed doorkomen”

Sparta-trainer Maurice Steijn weet hoe lastig het is om van PSV te winnen. Ook in Het Kasteel is de trainer van de Spartanen op zijn hoede. “In zo’n wedstrijd, tegen een grote club, moet je altijd even de openingsfase doorkomen. Daarna moet je uit je schulp durven kruipen, hoog druk durven zetten aan de bal zonder veel ruimte en kansen weg te geven”, zo zegt de trainer van Sparta op het clubkanaal.

“Hopelijk zondag drie punten”

Dat is volgens trainer Steijn niet het enige dat zaterdagavond van belang is om te winnen van PSV. “Je hebt natuurlijk ook een beetje geluk nodig om te kunnen winnen van PSV. De 0-0 in Eindhoven was het eerste punt dat ik als trainer wist te pakken tegen PSV. Hopelijk zijn het er zondag drie”, zo vertelt trainer Steijn nog tot slot.

Ruud van Nistelrooij: “Sparta is een stabiele club”

PSV Eindhoven gaat als kersverse bekerwinnaar op pad naar Rotterdam voor de ontmoeting met Sparta op Het Kasteel. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zag in de thuiswedstrijd tegen de Spartanen al dat het een moeilijke ploeg is om te verslaan. “Maurice Steijn is een echte vakman. Ik vind dat Sparta een heel duidelijk structuur heeft bij het verdedigen en ook aan de bal. Hierdoor is het een hele stabiele club geworden”, zo begint trainer Nistelrooij zijn vooruitblik op Sparta-uit.

“De hand van Maurice Steijn is duidelijk zichtbaar”

De trainer van de Eindhovense formatie is waakzaam als zijn team zaterdag tegen de Spartanen speelt. “Daar zal aankomende zaterdag dus geen verandering in komen, lijkt mij. Want het is juist dankzij de hand van Steijn dat ze dit seizoen boven verwachting presteren. Zijn aanpak werkt en daar zullen wij als PSV dus ook op ingesteld moeten zijn zeker nu Sparta thuis speelt”, zo besluit Van Nistelrooij.

Wanneer is Sparta Rotterdam – PSV

Het Eredivisie duel Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven wordt op zaterdag 6 mei gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam. Op Spangen zal om 18:45 uur al worden afgetrapt. Wie wint dit op papier zeer interessante duel uit de 31e speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie?

Volg de ontknoping van het Eredivisie seizoen 2022 – 2023 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Het online voetbalnieuwskanaal met dagelijks nieuwe voorbeschouwingen op de aankomende competitie wedstrijden van de titelkandidaten en alle overige profclubs in de Eredivisie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie