Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 9 Eredivisie: PSV Eindhoven – PEC Zwolle

Speelronde 9 Eredivisie: PSV Eindhoven – PEC Zwolle

PSV neemt het zaterdagavond in de jacht op koploper Ajax op tegen hekkensluiter PEC Zwolle. De Eindhovenaren staan slechts één puntje achter de Amsterdammers en winst thuis tegen PEC Zwolle moet normaal gesproken geen probleem zijn. Enige gevaar: onderschatting en de focus te veel op het duel tegen AS Monaco. Pakt PSV de punten of gaat Zwolle stunten in Brabant? Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV Eindhoven – PEC Zwolle.

Statistieken PSV Eindhoven – PEC Zwolle

In de laatste vijf gespeelde onderlinge duels was PSV telkens de betere van PEC Zwolle. Sterker nog: PEC Zwolle won voor het laatst in 2014 van de Eindhovense formatie. Dat was destijds in Zwolle. Dat duel eindigde in 3-1. Een jaar eerder hadden de Blauwvingers ook al in het Philips Stadion drie punten gepakt door ook daar met 1-3 te winnen van PSV. In datzelfde jaar werd het ook nog eens 1-1 tussen beide teams. Sindsdien wist Zwolle geen punt meer te pakken tegen PSV als het naar Eindhoven afreisde.

Favoriet bij PSV Eindhoven – PEC Zwolle

Logischerwijs is PSV de favoriet voor dit duel. Kijkend naar de huidige vorm wordt dat nog maar eens onderstreept. PSV won drie van de laatste vijf gespeelde duels, terwijl PEC Zwolle vier keer verloor en slecht eenmaal een gelijkspel uit het vuur wist te slepen.

Blessures en schorsingen

Bij PSV ontbreekt de Japanner Doan. De vleugelaanvaller raakte bij het nationale team van Japan geblesseerd aan zijn knie en kan niet meespelen tegen Zwolle. Cody Gakpo is verrassend snel hersteld van zijn hersenschudding opgelopen bij het Nederlands elftal. Naar verwachting kan de sterspeler van PSV tegen PEC Zwolle wel (een deel van de wedstrijd) meedoen.

PEC Zwolle mist een drietal spelers. Pellé Clement is daarvan de belangrijkste. De middenvelder kampt al enige tijd met een enkelblessure. Ook linksback Sai van Wermeskerken en ontbreekt. Hij heeft een knieblessure die hem ook tegen PSV aan de kant zal houden.

Roger Schmidt: “Ook PEC Zwolle is een lastige wedstrijd”

“We denken zeker niet te licht over de komst van PEC Zwolle. Het is misschien wel net zo’n zware wedstrijd als de Europa League wedstrijd tegen AS Monaco. In de Eredivisie is geen enkele duel makkelijk. PEC Zwolle aast op haar eerste overwinning, heeft hier niks te verliezen en zal dus alles op alles zetten om ons te verrassen.”

“Klaar voor volgende serie wedstrijden”

“We zijn zeer goed voorbereid op de strijd die zaterdag zal losbranden. We hebben goed getraind en zijn mentaal klaar voor de volgende serie (lastige) wedstrijden die we met PSV gaan spelen.”

PEC Zwolle trainer Art Langeler: “Nog lang niet van plan de handdoek te gooien”

Bij PEC Zwolle is het ondertussen billenknijpen geblazen. De club uit de Overijsselse hoofdstad heeft slechts één punt en ziet de concurrentie steeds verder weglopen en dan wacht zaterdag ook nog eens PSV. “Als ik het niet meer zie zitten, dan gooi ik de handdoek. Maar zover is het nog lang niet. We hopen in de komende vier wedstrijden vier punten te scoren. Het zou een geweldige opsteker zijn als we daar tegen PSV al een begin aan kunnen maken.”

Wanneer is PSV Eindhoven – PEC Zwolle

Het competitieduel in de Nederlandse Eredivisie tussen PSV Eindhoven en PEC Zwolle wordt op zaterdag 16 oktober gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Om exact 21:00 uur zal scheidsrechter Kooij voor het eerst op zijn scheidsrechtsfluitje blazen en begint PSV Eindhoven – PEC Zwolle. Volg al het nieuws rondom Eredivisie duels, PSV Eindhoven, PEC Zwolle en het buitenlandse voetbalnieuws via Sporttribune.nl. Het Nederlandse online sportplatform waar je elke week voorbeschouwingen, verslagen en nieuwsberichten leest.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie