Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Sporting Portugal – Ajax opening van UEFA Champions League seizoen

Sporting Portugal – Ajax opening van UEFA Champions League seizoen

Woensdagavond 15 september 21:00 uur is het eindelijk zover: dan start Ajax aan het nieuwe Champions League seizoen. Tegenstander in deze openingswedstrijd is het altijd lastige Sporting Portugal. De Amsterdammers beginnen met een uitwedstrijd in Lissabon en dat maakt de opdracht nog moeilijker. Wie wint het Champions League duel Sporting Portugal – Ajax en slaat direct haar slag in Groep C? Sporttribune.nl blikt vooruit! 

Historie Sporting Portugal – Ajax

In 1988 troffen Ajax en Sporting elkaar voor het eerst en ook direct voor het laatst. Sporting Portugal won beide duels. In Lissabon werd het 4-2 en in Amsterdam eindigde het in 1-2. Dit wordt dus pas de derde ontmoeting tussen beide ploegen.

Het UEFA Champions League duel van Ajax Amsterdam tegen Sporting Portugal is ook de wedstrijd tussen twee clubs die te kampen hebben met een wisselend vormpeil. Ajax wist afgelopen zaterdag in de Eredivisie weliswaar met 0-2 te winnen bij PEC Zwolle, maar het spel stemde ook trainer Erik ten Hag niet tevreden. De Amsterdammers speelde zonder Davy Klaassen, Tagliafico, Alvarez en Martinez. Klaassen had (lichte) liesklachten en de overige drie hadden interlandverplichtingen. Het kwartet is er in Lissabon wel weer bij.

Tegenstander Sporting Portugal lijkt het spoor een beetje bijster. In de Liga Portugal speelde het de laatste twee wedstrijden gelijk. De 1-1 in de topper tegen FC Porto wordt ze nog vergeven maar de 1-1 tegen FC FamalicĂŁo geeft toch te denken.

Favoriet bij Sporting Portugal – Ajax

Sporting Portugal is ondanks de mindere competitieresultaten wel de thuisspelende formatie en dat is altijd een voordeel. Toch is Ajax favoriet bij de meeste volgers en voetbalexperts. Reden is het zwakke spel van Sporting in de Portugese competitie. Coach Erik ten Hag was zaterdag ook kritisch op zijn ploeg, maar een oude voetbalwijsheid zegt: als je slecht speelt en toch wint, dan word je kampioen! Wellicht dat de Amsterdammers zich hieraan op kunnen trekken?

Erik ten Hag: “Sporting Portugal heeft een heel sterke ploeg”

“We zullen een hele goede dag moeten hebben in Lissabon. Van Sporting als team weet ik niet heel veel, maar als je kampioen wordt in landen als Portugal dan heb je gewoon een heel sterke ploeg. Bovendien zullen wij zelf uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen PEC Zwolle. Het experiment met Steven Berghuis op tien beviel mij wel, dat zou tegen Sporting Portugal ook weer kunnen. Al hoop ik natuurlijk wel dat Davy Klaassen op tijd fit zal zijn, maar dat wordt een race tegen de klok.”

Ruben Amorim: “FC Porto en Ajax zo vlak achter elkaar? Dat slaat nergens op!”

Sporting Portugal trainer Ruben Amorim is in zijn vooruitblik vooral bezig met de topper van afgelopen weekeinde. Hij had de bond in Portugal gevraagd om uitstel van het duel tegen FC Porto, maar kreeg nul op het rekest. “Het slaat nergens op om voor de Champions League wedstrijd tegen Ajax nog tegen Porto te spelen”, zei hij zonder er doekjes omheen te winden.

Blessures en schorsingen

Ajax moet dus afwachten of Klaassen op tijd fit is. Datzelfde geldt ook voor doelman Maarten Stekelenburg. Verder lijkt iedereen inzetbaar tegen Sporting. Uiteraard is doelman Onana nog wel afwezig, hij zit een schorsing uit.

Bij Sporting Portugal ontbreekt spits Pedro Gonçalves. De exacte reden is niet bekend, maar feit is dat hij woensdag tegen Ajax niet in actie zal komen. Pedro Gonçalves scoorde vorig seizoen 23 keer voor de Portugese kampioen.

Wanneer is Sporting CP – Ajax Amsterdam

De UEFA Champions League wedstrijd Sporting Portugal – Ajax Amsterdam is op woensdag 15 september en wordt gespeeld in het Estádio JosĂ© Alvalade gelegen in de Portugese hoofdstad Lissabon. Beide ploegen beginnen om 21:00 uur aan dit nieuwe Champions League seizoen 2021 – 2022. Volg de verrichtingen van Ajax, Sporting CP en de Champions League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie