Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Belgisch voetbal op Tweede Kerstdag: stadsderby Cercle Brugge – Club Brugge

Belgisch voetbal op Tweede Kerstdag: stadsderby Cercle Brugge – Club Brugge

Ook in België wordt tijdens de kerst gevoetbald. In de Jupiler Pro League staat zelfs een echte stadsderby op het programma: Cercle Brugge – Club Brugge. Welke club trakteert zichzelf op een mooi kerstgeschenk? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Belgische competitiewedstrijd Cercle Brugge – Club Brugge.

Historie stadsderby Cercle Brugge – Club Brugge

In de H2H geschiedenis zien we dat het kleine broertje Cercle Brugge in 2013 voor het laatst wist te winnen van grote broer Club Brugge. Het werd op 31 oktober van dat jaar 2-0 voor Groen-zwart.

Vorig seizoen eindigde de derby in 1-2 in het voordeel van Club Brugge. Dit jaar speelde beide elftallen ook elkaar tegen elkaar. Club Brugge was toen de thuisploeg. Dat duel eindigde uiteindelijk onbeslist. Beide Brugse ploegen deelde de punten: 1-1.

Huidige vorm Cercle Brugge

Cercle Brugge doet in het in de afgelopen weken prima. Het won vier keer op rij alvorens het in de laatste wedstrijd voor de stadsderby met 3-2 onderuit ging bij koploper Royal Union.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge gaat als nummer twee de winterstop in. Ongeacht het resultaat in deze derby. Club Brugge won net als Cercle ook vier wedstrijden op rij alvorens het afgelopen weekeinde weer eens puntverlies leed. In de Klassieker tegen RSC Anderlecht werd het 2-2 in Brugge.

Jupiler Pro League klassement

Cercle Brugge staat op de veertiende plaats van de Belgische met 22 punten. Club Brugge is de nummer twee in de tabel met veertig punten. De Bruggenaren houden koploper is Royale Union SG met 46 punten nog het beste van alle Belgische ploegen bij.

Cercle Brugge coach Dominik Thalhammer: “Volle bak in derby tegen Club Brugge”

“We zitten op de goede weg en zullen volle bak gaan tegen Club Brugge”, aldus de onlangs aanstelde coach van Cercle Brugge. “We kijken enorm uit naar deze krachtmeting met onze buurman.”

Club Brugge coach Philippe Clement: “Cercle is een stugge ploeg”

Club Brugge verliest zelden de derby van Cercle Brugge, maar Club Brugge-coach Philippe Clement weet waartoe ze momenteel in staat zijn. “Cercle is een stug geheel, dat drie matchen op rij wist te zegevieren. Ook mijn spelers kennen allemaal de context van de Brugse derby. Die zijn altijd speciaal”, zo kijkt de coach vooruit op de aanstaande stadsderby.

Wanneer is de stadsderby Cercle Brugge – Club Brugge

De Belgische Pro League wordt door veel Nederlandse voetbalvolgers nauwgezet in de gaten gehouden. Deze Jupiler Pro League derby Cercle Brugge – Club Brugge is op zondag 26 december. Het duel begint om 13:30 uur. Volg het Belgische voetbal en al het nieuws rondom Cercle Brugge, Club Brugge en deze derby via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie