Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Start Eredivisie seizoen 2021 – 2022

Start Eredivisie seizoen 2021 – 2022

Met de wedstrijd Go Ahead Eagles – SC Heerenveen is het Eredivisie seizoen 2021 – 2022 gestart. In totaal 578 wedstrijden tussen achttien profclubs die strijden om de landstitel, Europees voetbal, drie punten en/of lijstbehoud. Sporttribune.nl blikt vooruit op het komende Eredivisie seizoen 2021 – 2022. 

Deelnemers Eredivisie seizoen 2021 – 2022

De Eredivisie zoals we die nu kennen is in 1956 opgericht. Er doen achttien clubs aan mee, waarbij de winnaar zich (minimaal) een jaar lang kampioen van Nederland mag noemen. De huidige landskampioen is Ajax. Nieuwkomers zijn Go Ahead Eagles. N.E.C. Nijmegen en Cambuur Leeuwarden. De ploegen komen over van de Keuken kampioendivisie en verdiende promotie op basis van de prestatie van vorig seizoen. In vergelijking met dat seizoen ontbreken ADO Den Haag, VVV uit Venlo en FC Emmen.

Favorieten landstitel

Uiteraard is titelverdediger Ajax Amsterdam een belangrijke kandidaat voor het kampioenschap in het Eredivisie seizoen 2021 – 2022. De Amsterdammers zullen naar verwachting een strijd moeten uitvechten met de nummer twee van het afgelopen seizoen: PSV Eindhoven.

De Brabantse formatie won voorafgaand aan dit seizoen al de strijd om de Johan Cruijff Schaal door Ajax te trakteren op een forse 4-0 nederlaag. PSV doet het – tot nu toe – in de voorronde van de UEFA Champions League ook bijzonder goed en lijkt daarmee de belangrijkste uitdager van favoriet Ajax.

Outsiders Eredivisie seizoen 2021 – 2022

Gevaarlijke outsider is Feyenoord. De derde club van de traditionele Top-3 in de Nederlandse Eredivisie lijkt namelijk weer helemaal terug. Met trainer Arne Slot aan het roer was de seizoenstart stroef, maar door twee sterke optredens tegen FC Luzern in de Europa Conference League en winst in een oefenduel op Atletico Madrid gaan steeds meer voetbalexperts rekening houden met de Rotterdammers.

AZ Alkmaar was de afgelopen jaren ook een serieuze titelkandidaat. Of de Alkmaarders dit jaar ook weer bovenin mee kunnen doen, is na het vertrek van sterkhouder Calvin Stengs, Marco Bizot en Myron Boadu de vraag. Een opvallende naam in de AZ selectie voor het Eredivisie seizoen 2021 – 2021 is Maxim Gullit. De 20 jarige verdediger is de zoon van Ruud en Estelle Gullit.

Speelschema Eredivisie seizoen 2021 – 2022

De eerste speelronde in de Eredivisie wordt van 13 tot en met 15 augustus gespeeld. Op vrijdag 13 augustus bijten Go Ahead Eagles en SC Heerenveen in Deventer de spits af. Op zaterdag komen Ajax en PSV al in actie. Ajax ontvangt in de Johan Cruijff Arena promovendus N.E.C. Nijmegen, terwijl PSV naar het oosten afreist voor een treffen met Heracles Almelo. Ook AZ Alkmaar komt zaterdag al in actie. Zij spelen een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk.

Feyenoord speelt zondag pas. De Rotterdammers reizen ook af naar Brabant. Willem II is voor de ploeg uit de havenstad de eerste tegenstander in dit nieuwe Eredivisie seizoen.

De eerste topper staat gepland voor 11 september als AZ – PSV op het programma staat. Een week later wordt PSV – Feyenoord in het Philips Stadion gespeeld. De eerste clash tussen de twee grootste titelkandidaten is op 24 oktober als Ajax – PSV wordt afgewerkt. De Klassieker Feyenoord – Ajax zal op 19 december plaatsvinden in de Rotterdamse Kuip.

Voetbalnieuws

Volg het Eredivisie seizoen 2021 – 2022, Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en alle andere clubs op het hoogste voetbalniveau in Nederland vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie