Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Cruciaal duel in Europa League: Sturm Graz – Feyenoord

Cruciaal duel in Europa League: Sturm Graz – Feyenoord

In de UEFA Europa League speelt Feyenoord op donderdag 27 oktober een cruciaal groepsduel. De Rotterdammers reizen af naar het Oostenrijkse Sturm Graz. Bij winst zet de ploeg van trainer Arne Slot een belangrijke stap richting Europese overwintering. Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – Sturm Graz.

Statistieken Sturm Graz – Feyenoord

De vorige wedstrijd tussen beide clubs leverde eerder in deze groepsfase een ruime 6-0 overwinning op voor Feyenoord. Mede dankzij de grote uitslag staat de Nederlandse ploeg nu eerste in de groep. Maar omdat alle vier de clubs in de poule evenveel punten hebben, is een zege voor de Rotterdammers enorm belangrijk.

Afgelopen weekend verspeelde Feyenoord in de Eredivisie twee punten door in de Kuip met 1-1 gelijk te spelen tegen Fortuna Sittard. Die uitslag zal ze weinig hebben geholpen om vertrouwen te krijgen in een goede afloop in Graz. Maar met 6-0 winst in de heenwedstrijd in het achterhoofd hoeft het puntverlies in de Eredivisie geen slecht voorteken te zijn.

David Hancko: “Alles in eigen hand”

Feyenoord-verdediger Dávid Hancko bekijkt het van de positieve kant en constateert dat zijn ploeg de “kwalificatie nog steeds in eigen hand heeft”. Toch belooft het aantal van slechts één uitzege in de laatste veertien Europese ontmoetingen op vreemde bodem niet veel goeds. Feyenoord verloor maar liefst negen keer.

Hoe dan ook kan het zomaar een spectaculaire avond worden, gezien het totale aantal van twintig treffers in de eerste vier groepswedstrijden. Het hoogste van alle UEL-ploegen op dit moment.

Sturm Graz talent

De 19-jarige Deense aanvaller William Boving heeft misschien wel een basisplaats voor zichzelf afgedwongen nadat hij tweemaal als invaller wist te scoren in de wedstrijd bij Lazio, die werd gelijkgespeeld. Bij Feyenoord wil Hancko hem het scoren beletten en zich bovendien in aanvallend opzicht laten zien. In de laatste tien ontmoetingen voor club en land droeg de centrale verdediger bij aan vier treffers.

Wanneer is Sturm Graz – Feyenoord

De UEFA Europa League wedstrijd Sturm Graz – Feyenoord wordt gespeeld op donderdag 27 oktober om 21:00 uur in de Merkur Arena in Graz. Volg al het nieuws over de Nederlandse clubs in Europa vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform waar je elke dag terecht kan voor nieuwtjes en feitjes.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie