Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Subtopper SC Heerenveen – Feyenoord slotstuk van Eredivisie 2021

Subtopper SC Heerenveen – Feyenoord slotstuk van Eredivisie 2021

In de komende dagen worden de laatste competitiewedstrijden in de Nederlandse Eredivisie gespeeld. Vitesse speelt dinsdag al, koploper PSV donderdag en Ajax sluit samen met Feyenoord op woensdag de eerste competitiehelft af. Met SC Heerenveen – Feyenoord staat er voor de Rotterdammers nog een subtopper op het programma. Wie wint deze clash? Sporttribune blikt vooruit!

Historie SC Heerenveen – Feyenoord Rotterdam

SC Heerenveen weet zich de afgelopen tijd kranig te weren als Feyenoord op bezoek komt. In de KNVB beker van vorig seizoen leken de Rotterdammers op weg naar winst. De ploeg stond met 2-3 voor. Maar toen sloeg het noodlot toe voor Feyenoord. Marsman maakte een eigen goal en in de voorlaatste minuut zorgde Siem de Jong ervoor dat Heerenveen doorging in de beker en Feyenoord kon inpakken: 4-3.

De competitiewedstrijd van vorig seizoen verliep al niet veel beter voor Feyenoord. De bezoekers uit de grootste havenstad van Nederland hadden niks in te brengen en moesten toezien hoe SC Heerenveen heer en meester was in het Abe Lenstra Stadion: 3-0.

Huidige vorm SC Heerenveen

Heerenveen won afgelopen zondag met 1-2 de Friese derby tegen SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden had geen antwoord op de twee goals die Henk Veerman wist te maken. Hierdoor pakte Heerenveen drie punten en steeg het naar de negende positie in de stand. Voor de belangrijke winst in de Friese derby had Heerenveen nog punten verspeeld tegen Sparta (0-0), maar pakte het wel drie punten tegen Heracles Almelo (0-1).

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord maakt een rampweek door. Verlies in de beker tegen FC Twente. En dat als cupfighter, notabene in de verlenging: 1-2. En vervolgens nog de bizar slechte vertoning tegen Ajax. Een zwak duel werd beslist door twee zeer zwakke Feyenoord momenten: Senesi werkte een voorzet van Tadic knullig achter zijn eigen doelman en de verder goed spelende Nelson liet zien dat hij beter in aanvallen dan verdedigen is. Zijn actie leidde tot de strafschop. Dusan Tadic promoveerde dit buitenkansje, de eerste penalty die Ajax dit seizoen kreeg in de Eredivisie, tot doelpunt: 0-2.

Johnny Jansen (trainer SC Heerenveen): “Eerste kwartier zien te overleven”

“Feyenoord gaat waarschijnlijk met erg veel energie voetballen waarin wij moeten proberen het eerste kwartier te overleven. En als we op de been kunnen blijven, kunnen we dan net zolang meedoen dat er echt iets te halen valt? Hoe dan ook: het wordt sowieso weer een interessante wedstrijd, want dat is het altijd als Feyenoord hier op bezoek komt.”

Arne Slot (trainer Feyenoord Rotterdam): “Winnen voor goed gevoel in winterstop”

“De wedstrijd tegen Heerenveen is een heel belangrijke. Ik heb tegen de jongens gezegd dat het seizoen er al zit. Het is heel belangrijk om woensdag een reactie te geven. Niet zozeer door hard te werken, want dat doen we altijd. Maar met name in het resultaat. Winnen is het enige dat telt woensdag, want alleen dan ga je met een goed gevoel de winterstop in.”

Wanneer is SC Heerenveen – Feyenoord

De Eredivisie wedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord wordt op woensdag 22 december 2021 gespeeld in het Abe Lenstra Stadion. De wedstrijd in sportstad Heerenveen begint om exact 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws uit de Eredivisie, over SC Heerenveen en over Feyenoord via jouw online sportstoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie