Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Super Sunday: AFC Ajax – AZ Alkmaar

Super Sunday: AFC Ajax – AZ Alkmaar

Zondag 12 december is Super Sunday in de sport, want naast de allesbeslissende race in de Formule 1 wordt in de Eredivisie ook een topper gespeeld. AFC Ajax – AZ Alkmaar is een geweldige affiche in de zestiende speelronde. Beide ploegen beginnen om 16:45 uur aan de wedstrijd waardoor je zondagmiddag zowel naar Max Verstappen als na deze kraker kunt kijken!

Statistieken AFC Ajax – AZ Alkmaar

Vorig seizoen wist Ajax provinciegenoot AZ gemakkelijk over de knie te leggen. Het won dankzij twee goals van Davy Klaassen met 2-0. Het jaar ervoor had AZ de Amsterdammers juist pijn gedaan in deze derby. Destijds eindige AFC Ajax – AZ Alkmaar in 0-2. Namens de bezoekers uit Alkmaar wisten toen Boadu en Idrissi (die daarna naar Ajax verkaste) het net te vinden.

In het seizoen 2018 – 2019 veegde de thuisploeg de pan aan met AZ. Dat onderlinge duel eindigde namelijk in een klinkende 5-0 overwinning voor Ajax. Die handvol goals volgden op een 3-0 overwinning van Ajax behaald in het seizoen 2017 – 2018. Een gelijkspel? Dat is al tien jaar lang niet voorgekomen. De laatste keer was in 2011. AFC Ajax – AZ Alkmaar eindigde in dat jaar in 2-2.

Vorm Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam speelde afgelopen dinsdag de laatste groepswedstrijd van de Champions League tegen Sporting Portugal. De Amsterdammers wonnen die thuiswedstrijd  met 4-2.

Op donderdag 2 december boekte Ajax in de Eredivisie een simpele 5-0 zege op Willem II. Daarna kwamen de Amsterdammers alleen nog in de UEFA Champions League in actie.

Vorm AZ Alkmaar

AZ Alkmaar speelde donderdag haar laatste groepswedstrijd in de Europa Conference League. In Alkmaar werd het Deense Randers FC met 1-0 verslagen. Thijs Oosting nam het enige doelpunt voor zijn rekening.

In de Nederlandse Eredivisie werd afgelopen weekend ook al gewonnen. Sparta Rotterdam verliet het AFAS Stadion in Alkmaar met een 3-1 nederlaag op zak. De laatste keer dat AZ verloor? Dat was tegen Feyenoord.

Erik ten Hag: “Duels AZ en Feyenoord cruciaal voor Ajax”

“December is een hele belangrijke maand voor ons. We spelen om de drie dagen en telkens zijn het wedstrijden die er echt toe doen. We zijn de decembermaand goed begonnen en moeten daar de komende tijd een goed vervolg aan zien te geven. De duels tegen AZ en Feyenoord zijn cruciaal voor Ajax om straks in januari ook weer goed uit de startblokken te kunnen schieten.”

AZ trainer Pascal Jansen: “Mooie uitdaging om bij Ajax te spelen”

Voor AZ is de topper een goed meetmoment hoe de ploeg er daadwerkelijk voorstaat, want in de competitie staan de Alkmaarders pas achtste en wordt het omringd door ploegen die normaal gesproken lager staan dan AZ. Jansen: “We kijken niet naar de ploegen om ons heen, maar alleen naar onszelf. Het is vooral een leuke en een mooie uitdaging om bij Ajax te spelen”, zegt de trainer van de Alkmaarse ploeg over de huidige situatie bij zijn club.

“We staan er eindelijk weer goed op”

AZ is inmiddels al vier competitieduels op rij ongeslagen en dat geeft vertrouwen richting de uitwedstrijd tegen Ajax Amsterdam. Jansen: “We lopen er niet voor weg. We weten dat we er nu eindelijk weer goed op staan. Maar laten we wel eerlijk wezen: het gat met Ajax is immens, maar daar moeten we ons sowieso in deze fase niet op richten”, besluit de coach van de Alkmaarse ploeg zijn analyse op de aanstaande topper.

Wanneer is AFC Ajax – AZ Alkmaar

De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zaterdag 12 december om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Volg al het voetbalnieuws, deze Noord-Hollandse derby, Ajax en AZ via Sporttribune.nl. Het online stoeltje waar je altijd eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie