Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topper in La Liga: Real Madrid – Atletico Madrid

Topper in La Liga: Real Madrid – Atletico Madrid

De derby van Madrid: Real Madrid – Atletico Madrid. Zondag 12 december in La Liga. Gaat Real zijn koppositie verstevigen of weet Atletico een stunt uit de hoge hoed te toveren? Stadsderby’s zijn altijd speciaal en leveren vaak verrassende uitslagen op. Sporttribune blikt vooruit op deze Spaanse voetbalkraker!

Statistieken Real Madrid – Atletico Madrid

In deze stadsderby gaat het er altijd vurig aan toe. Vorig seizoen won Real de ‘burenruzie’ met 2-0. Casemiro opende in de eerste helft de score waarna een eigen doelpunt van Atletico doelman Oblak de score verdubbelde.

In het seizoen 2019 – 2020 won Real ook al van Atletico. Toen werd het 1-0 en was Karim Benzema de matchwinneer. Eerder dat seizoen was de Spaanse Supercup wedstrijd Real Madrid – Atletico Madrid in 0-0 geendigd, waarna Real de strafschoppen beter nam en ook die prijs mee naar Bernabeu nam.

De laatste zege van Atletico in het ‘hol van de leeuw’ dateert van 27 juli 2019. In het zomertoernooi genaamd de International Club Competition (ICC) won het met maar liefst 2-7 van Real. De laatste La Liga overwinning op Real pakte Atletico op 27 februari 2016 (0-1).

Favoriet bij Real Madrid – Atletico Madrid

Voor de meeste volgers is Real de favoriet in deze Madrileense stadsderby. Atletico staat niet alleen lager geklasseerd, maar presteert ook beduidend minder goed dan Real. Atletico verloor in de laatste vijf duels tweemaal. In de Champions League was AC Milan te sterk: 0-1 en in La Liga wist Mallorca vorige week toe te slaan door met 1-2 te winnen.

Real daarentegen heeft al negen wedstrijden achter elkaar gewonnen, inclusief Champions League wedstrijden. Het is zelfs al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag leed het op 3 oktober tegen Espanyol.

Trainer Carlo Ancelotti (Real Madrid): “Geen geluk dat we al zo lang ongeslagen zijn”

Real Madrid coach Carlo Ancelotti boekt succes op succes met de club en weet ook hoe dat komt: “Sommige teams geven het op, maar zo is Real Madrid niet. Het is geen geluk dat we zeven wedstrijden op rij hebben gewonnen. Wanneer we niet al onze kwaliteit kunnen gebruiken, hebben we deze andere kwaliteit die we kunnen gebruiken. Dat is wel iets waar we naar moeten kijken voor de volgende wedstrijd tegen Atletico Madrid, want daarin zal er voor sommige spelers weer heel veel gevraag worden.”

Diego Simeone: “Real Madrid kan goed omgaan met de druk van een topper”

Simeone liet zich afgelopen week nog van zijn slechtste kant zien door als opgewonden standje in de CL-wedstrijd tegen FC Porto flink uit zijn slof te schieten, maar is rustig in zijn analyse richting de aanstaande stadsderby: “Real Madrid is een uitstekend team. Ze kennen hun voetballers als geen ander, ze brengen altijd een verandering teweeg wanneer ze worden geconfronteerd met de druk van een topper en ze concurreren met alle teams, niet alleen met ons maar ook buiten Spanje. Ik bewonder ze enorm. Zij doen al decennia lang elk jaar mee om de titel. En ik weet – zeker na vorig seizoen – dat dat niet makkelijk is. Het zal zondag in Bernabeu ook weer een enorme strijd worden voor ons.”

Wanneer is de La Liga derby Real Madrid – Atletico Madrid

Real Madrid – Atletico Madrid wordt gespeeld op zondag 12 december om 21:00 uur in Estadio Bernabeu. Met FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid heeft Spanje één van de interessantste competities in Europa. Volg al het voetbalnieuws over Real Madrid, Atletico Madrid, deze stadsderby en alle andere La Liga Santander clubs via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie