Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topwedstrijden Engelse Premier League

Topwedstrijden Engelse Premier League

Dit weekend staan er twee absolute krakers op het programma in de Engelse voetbalcompetitie. De topwedstrijden in de Engelse Premier League zijn: Manchester City – Tottenham Hotspur en Leicester City – Liverpool FC. Welke ploeg gaat zijn slag slaan in deze speelronde en welk topteam haakt af bij de strijd bovenin? Bekijk het vanaf de online voetbal Sporttribune

Manchester City is koploper in Engeland en bij winst op Tottenham zetten The Cityzens weer een forse stap richting de landstitel. Op dit moment bedraagt de voorsprong van City vijf punten op stadsgenoot United. Die ploeg speelde al wel een wedstrijd meer, dus qua verliespunten staat Manchester City zelfs acht punten voor.

Tottenham heeft het niet gemakkelijk. De ploeg van Oranje-international Steven Bergwijn staat achtste en valt overal buiten de boot als het niet snel klimt op de ranglijst. Maar winnen van City is niet gemakkelijk. Echter: Tottenham heeft City al verslagen dit seizoen. Op 21 november 2020 bezorgden The Spurs de huidige koploper hun tweede nederlaag van het seizoen: 2-0. Daarvoor had alleen Leicester van The Cityzens kunnen winnen. Deze topwedstrijden in de Engelse Premier League gaan dus echt ergens over!

Josep Guardiola: “Waarom praten mensen alsof het al beslist is?”

City coach Josep Guardiola sneert in de aanloop naar deze topper naar de Engelse media. Volgens hem wordt er te makkelijk gezegd dat City wel even kampioen gaat worden. “Waarom spelen we dan nog tegen Tottenham dit weekend? Ik begrijp waarom mensen erover praten, maar niets is voor altijd. Onze overwinningen in het verleden betekenen niet dat we in de toekomst zullen winnen. Mensen praten alsof het al beslist is”, zegt de Spaanse coach verbaasd.

Focus op topwedstrijden Engelse Premier League

Het spelen van de komende topwedstrijd in de Engelse Premier League is voor Guardiola dan ook het enige dat telt. “We moeten ons richten op de volgende wedstrijd. Mijn hele carrière bij alle teams, hebben we zo gedacht, op deze manier besproken. De huidige situatie is geen uitzondering” zei Guardiola.

Tweede topper: Liverpool toch favoriet!

Ook bij de tweede topwedstrijd in de Engelse Premier League zijn de belangen groot. Leicester staat derde op zeven punten van Manchester City en tegenstander Liverpool, nog altijd zonder de geblesseerde Virgil van Dijk, is vierde met tien punten minder dan de koploper.

Bookmakers

Bij de bookmakers is Liverpool favoriet, ondanks dat Leicester hoger staat. Trainer Jurgen Klopp snapt dat wel: “We zijn momenteel geen titelkandidaat meer, maar ik vind wel dat we goed spelen! Ook in het duel tegen Manchester City waren wij grote delen van de wedstrijd echt heel goed. Als we zo ook tegen Leicester spelen dan maken we grote kans om te winnen.”

Georginio Wijnaldum: “Scoren tegen Leicester als steun voor Alisson”

Een groot aandeel in de 1-4 nederlaag tegen Manchester City had doelman Alison die bij 1-1 flink de fout ging waardoor City op 2-1 kon komen en daarna zag het er voor de Braziliaanse sluitpost van Liverpool niet goed uit. Oranje-international Georginio Wijnaldum verdedigt zijn doelman: “Hij heeft ons ook vaak gered. Ook tegen City pakte die nog een paar goede ballen. Dat het nu een keer niet lukte, nemen we hem niet kwalijk. We vertrouwen weer volledig op hem als hij tegen Leicester onder de lat staat.  Het was jammer dat we hem niet konden helpen tegen City door te scoren, hopelijk lukt dat tegen Leicester wel.”

Wedden op Leicester City – Liverpool

Hoeveel levert een winnende weddenschap op Liverpool je dan op? TOTO.nl betaalt momenteel het dubbele van je inleg uit als The Reds zaterdag winnen van Leicester: x2,05. Wint de thuisploeg en dompelt het Liverpool verder in rouw? Dan zijn online gamers die dat voorspeld hebben wél blij. Zij krijgen gemiddeld x3,40 keer hun inleg uitbetaald. Ook een keer een gokje wagen? Check voetbalgokken.nl voor alle odds en deals bij de topwedstrijden Engelse Premier League.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie