Momenteel jij en 179 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB beker: FC Twente – AZ Alkmaar

TOTO KNVB beker: FC Twente – AZ Alkmaar

Deze week worden de achtste finales in de TOTO KNVB beker afgewerkt. Eén van de meest in het oog springende duels is ongetwijfeld die tussen FC Twente en AZ Alkmaar. Beide elftallen draaien mee in de subtop van de Eredivisie en maakte dit seizoen al meerdere malen indruk door goede resultaten te behalen. Sporttribune blikt vooruit op de bekerwedstrijd FC Twente – AZ Alkmaar.

Statistieken FC Twente – AZ Alkmaar

FC Twente en AZ hebben elkaar in september vorig jaar ook al ontmoet. Dat Eredivisie duel eindigden in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. De Tukkers hadden een jaar eerder met juist 1-3 verloren van de bezoekers uit Alkmaar.

In 2018 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in de KNVB Beker. De ploeg uit Alkmaar won op 28 februari 2018 in eigen stadion de halve finale van beker door FC Twente met 4-0 te verslaan. In de finale verloor AZ toen van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen de beker van het seizoen 2017 – 2018 dankzij een 0-3 zege op de Alkmaarders.

Favoriet bij FC Twente – AZ Alkmaar

Thuisploeg FC Twente wist in de vorige bekerronde Feyenoord nog uit te schakelen, al hadden de Tukkers daar wel een verlenging voor nodig. Desalniettemin is AZ favoriet. De Alkmaarders zijn bezig aan een indrukwekkende ongeslagen reeks. In de afgelopen elf duels werd er ook elf keer gewonnen. Onder meer Ajax (1-2 winst in Amsterdam) en Randers FC (Europe Conference League) moesten eraan geloven.

Twente trainer Ron Jans: “Doorgaan naar volgende ronde wordt zwaar”

“Thuis spelen tegen AZ Alkmaar: dat is voor ons een hele mooie loting. AZ zal niet blij zijn met ons als tegenstander. Wij hadden misschien ook liever een wat lichtere (makkelijkere) tegenstander getroffen. We moeten nog maar zien dat we deze ronde doorkomen. Dat zal zwaar worden, maar aan de andere kant: AZ is ook wel een hele mooie tegenstander voor een ploeg als FC Twente.”

AZ coach Pascal Jansen: “Met winstintentie naar Enschede toe”

“Ik kijk enorm uit naar de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Het is een goede ploeg, met mooie spelers. Wij stellen de mensen op waarmee wij denken van Twente te kunnen winnen. Dat doen we elke week en dat zal woensdag niet anders zijn. Want wij gaan met de intentie naar Enschede om de volgende ronde in het KNVB bekertoernooi te halen.”

Wanneer is FC Twente – AZ Alkmaar

De TOTO KNVB bekerwedstrijd FC Twente – AZ in de achtste finales zal op woensdag 19 januari 2022 worden gespeeld. Het duel in de Grolsch Veste begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de TOTO KNVB beker, FC Twente en AZ via Sporttribune.nl: het online voetbalplatform waar jij altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie