Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB Beker Heerenveen – Feyenoord

TOTO KNVB Beker Heerenveen – Feyenoord

De wedstrijd om de TOTO KNVB beker Heerenveen – Feyenoord werd vorige week door de sneeuw nog afgelast. Deze week spelen beide elftallen alsnog tegen elkaar. De winnaar plaatst zich voor de laatste vier van het TOTO KNVB bekertoernooi 2020 – 2021. Gaat Feyenoord in die halve finale tegen Ajax spelen of gaan de Friezen de strijd aan met de Amsterdammers? 

KNVB Beker Heerenveen – Feyenoord

De wedstrijd in de KNVB Beker Heerenveen – Feyenoord staat niet op zichzelf. Beide ploegen treffen elkaar vaker in de Nederlandse beker. Precies een jaar geleden speelde Feyenoord ook voor de TOTO KNVB beker bij Heerenveen thuis. Ook toen ging het om de kwartfinale. Het werd een echte bekerwedstrijd met veel strijd en weinig goals: Heerenveen kreeg 12 kansen, Feyenoord 13 in totaal. De ploeg uit Rotterdam-Zuid won met 0-1. Leroy Fer scoorde in de 15e minuut de enige en winnende treffer.

Dick Advocaat: “Niet opnieuw laten verrassen”

Enkele weken geleden namen de Friezen min of meer revanche van die uitschakeling, want in de Eredivisie werd er met 3-0 gewonnen van de ploeg van trainer Dick Advocaat. Heerenveen was in alle opzichten de betere van de Rotterdammers. De ‘Kleine Generaal’ wil zijn carriere graag afsluiten met een prijs en de TOTO KNVB beker is nog zijn enige kans. “Ik denk dan ook niet dat wij ons opnieuw laten verrassen door SC Heerenveen”, zei de oefenmeester bij ESPN.

Steven Berghuis: “Terug naar tekentafel”

Na de 3-0 nederlaag in Heerenveen zei Feyenoord-aanvoerder in de pers dat ze “Terug naar de tekentafel” moesten. Getuige de klinkende 5-0 overwinning, waarbij Berghuis voor de 4-0 zorgden, is dat gelukt en is Feyenoord klaar voor de kwartfinale KNVB Beker Heerenveen – Feyenoord. “Het kampioenschap is niet reëel, dus gaan we vol voor de beker. We hebben na de winterstop ook geen Europees voetbal meer gespeeld. We kunnen dus gericht trainen op de beker.”

Klassieker?

De kwartfinale KNVB Beker Heerenveen – Feyenoord wordt op woensdag 17 februari gespeeld en begint om 18:45 uur in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. De winnaar komt op 3 maart thuis in actie tegen Ajax Amsterdam, dat vorige week in de bekerkraker tegen PSV met 2-1 te sterk was voor de Eindhovenaren. Komt er een klassieker in de halve finale?

NEC – VVV Venlo

De andere kwartfinale die nog gespeeld moet worden is het duel tussen NEC en VVV Venlo. Dat duel wordt ook woensdag 17 februari gespeeld, maar begint in Stadion De Goffert te Nijmegen al om 16:30 uur. De winnaar van dit duel speelt in de halve eindstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers versloegen vorige week Excelsior met 0-1 dankzij een late treffer van Loïs Openda (90 + 1).

Programma woensdag 17 februari:

16:30 uur NEC – VVV Venlo
18:45 uur SC Heerenveen – Feyenoord

De Halve finales in de TOTO KNVB beker worden op woensdag 3 maart 2021 gespeeld en de Finale op zondag 18 april 2021 in de Rotterdamse Kuip.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie