Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB Beker: N.E.C. Nijmegen – Go Ahead Eagles

TOTO KNVB Beker: N.E.C. Nijmegen – Go Ahead Eagles

Donderdagavond bepalen N.E.C. Nijmegen en Go Ahead Eagles in een onderling duel welke club zich als laatste bij de laatste vier van het KNVB Beker toernooi weet te voegen. De winnaar weet dat het in de halve eindstrijd een thuiswedstrijd mag spelen en nu het er op lijkt dat de stadions binnenkort weer vol zitten, is alleen dat al een mooie prijs. Sporttribune.nl blikt vooruit op N.E.C. Nijmegen – Go Ahead Eagles in de stadion de Goffert.

Statistieken N.E.C. Nijmegen – Go Ahead Eagles

In de voorgaande edities tussen beide voetbalclubs was het vaak stuivertje wisselen. De ene keer won N.E.C. en de andere keer was het Go Ahead Eagles dat wist te zegevieren.

Eerder dit seizoen speelden beide ploegen in Deventer al tegen elkaar. Dat Eredivisieduel eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers uit Nijmegen. Het was voor het eerst sinds 2017 dat ze elkaar in de Eredivisie troffen, daarna werden de duels in de Keukenkampioen Divisie uitgevochten. Vorig seizoen promoveerden beide ploegen en mogen ze nu ook in de TOTO KNVB beker tegen elkaar aantreden.

Wilfried Bony

Het nieuws in Nijmegen was de afgelopen dagen niet de 1-1 tegen PEC Zwolle, maar het aantrekken van voormalig Vitesse spits Wilfried Bony. N.E.C. heeft goede hoop dat Wilfried Bony beschikbaar is voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de kwartfinales van de KNVB-beker. De laatste formaliteiten voor een werkvergunning voor de spits worden momenteel afgerond.

Loodzwaar programma Go Ahead Eagles

Waar ze in Nijmegen uitkijken naar dit bekerduel en hopen op een debuut van Bony is men in Deventer eigenlijk helemaal niet zo blij met de timing van deze kwartfinale. Go Ahead Eagles wacht de komende weken namelijk een loodzwaar programma met AZ en Ajax als tegenstanders. Voor Evert Linthorst is het echter een geweldig moment: hij maakt zijn debuut voor Go Ahead Eagles na een buitenlands avontuur.

Voor Evert Linthorst is de bekerwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen zijn eerste optreden voor de ploeg uit Deventer. Linthorst kwam begin deze maand over van Ittihad Kalba Fc uit de Verenigde Arabische Emiraten. Linthorst kwam daarvoor uit voor VVV Venlo maar heeft wel binding met Deventer. “Mijn opa van mijn vaders kant is in Twello opgegroeid en dat is vlakbij Deventer. Hij verhuisde als jonge twintiger naar Venlo en nu ga ik als jonge twintiger naar Deventer”, zo vertelt hij op de clubwebsite.

Evert Linthorst: “EΓ©n van mijn laatste wedstrijden voor VVV Venlo was tegen Go Ahead Eagles”

Ook speelde hij vlak voor zijn avontuur in de woestijn nog tegen Go Ahead Eagles: “Ja, een van mijn laatste wedstrijden voor VVV-Venlo was een jaar geleden inderdaad tΓ©gen Go Ahead Eagles in het bekertoernooi. Het scheelde weinig of ik had die wedstrijd niet gespeeld, want ik kwam net terug van een coronabesmetting en testte pas de dag voor dat duel voor het eerst weer negatief. Ik kan me nog herinneren dat Go Ahead Eagles iets beter was, maar dat VVV toch met 1-0 won.”

Waar en wanneer is N.E.C. Nijmegen – Go Ahead Eagles

De laatste kwartfinales uit het TOTO KNVB bekertoernooi seizoen 2021 – 2022 wordt op donderdag 10 februari gespeeld in het Goffert Stadion te Nijmegen. Het duel begint om 19:00 uur. Volg al het Nederlandse voetbalnieuws rondom de KNVB beker, de Eredivisie, N.E.C. Nijmegen en Go Ahead Eagles vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie