Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune

TOTO KNVB Beker: PSV Eindhoven – NAC Breda

Dinsdagavond speelt PSV Eindhoven in de kwartfinale van het TOTO KNVB bekertoernooi tegen NAC uit Breda. Kan de ploeg uit Eindhoven na twee competitienederlagen wél de halve eindstrijd van het bekertoernooi halen? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – NAC Breda.

Statistieken PSV Eindhoven – NAC Breda

PSV verliest eigenlijk nooit van provinciegenoot NAC Breda. De laatste keer dat NAC juichend van het veld liep in Eindhoven is inmiddels alweer achttien jaar geleden. Opvallend detail: ook dit was in de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi. NAC won op 4 februari 2004 met 0-1 in Eindhoven.

Bekerwedstrijden, NAC en PSV. Het is een goed huwelijk voor de club uit Breda, want ook de laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was in het bekertoernooi en ook toen was NAC dus de winnende club. Op 23 januari 2020 versloeg NAC de buren uit Eindhoven met 2-0.

PSV likt wonden

Voor de ploeg uit Eindhoven komt het beker treffen met NAC wel heel snel na het verlies tegen AZ Alkmaar. Afgelopen zaterdag verloor PSV met 1-2. Een blunder van doelman Mvogo zorgde voor die eindstand en dat terwijl PSV in de eerste helft nog op voorsprong was gekomen door een keiharde kopbal van verdediger Obispo, die daarmee zijn eerste competitiegoal maakte. Het was niet genoeg en dus gaat PSV met een kater richting de kwartfinale tegen NAC.

NAC put vertrouwen uit verleden

NAC Breda wist afgelopen weekeinde in de Keukenkampioen Divisie niet te winnen van Roda JC. Beide ploegen deelden keurig de punten: 2-2. Een uitslag waar ze in Breda niet heel veel aan hebben in de aanloop naar de wedstrijd tegen PSV en dus richt de club zich in de voorbereiding vooral op de goede resultaten uit het verleden tegen PSV. En toeval of niet, die werden allemaal in de KNVB beker behaald. De laatste in 2020 was dan ook wel heel lekker voor de ploeg uit Breda.

Wanneer is PSV Eindhoven – NAC Breda

De TOTO KNVB beker kwartfinales PSV Eindhoven – NAC Breda is op dinsdag 8 februari. De wedstrijd begint om 19:00 uur en wordt dus gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Beide ploegen strijden om een plaatsje in halve finale. Wie plaatst zich bij de laatste vier? Volg het bekervoetbal via Sporttribune.nl. Het online stoeltje waar je altijd eerste rang zit.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+