Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB beker: RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

TOTO KNVB beker: RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

In de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi speelt AZ Alkmaar een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk, dat zich verrassend onder de laatste acht wist te scharen. Gaat AZ de halve finale halen of verrast RKC wederom door de Alkmaarders een loer te draaien in het Mandemakers Stadion? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

RKC en AZ troffen elkaar in het begin van dit seizoen al in Waalwijk. Dat eerste Eredivisieduel van dit seizoen werd verrassend gewonnen door de thuisploeg: 1-0. Matchwinner werd Michiel Kramer, die in de 44e minuut AZ doelman Verhulst verschalkte en zo de drie punten in Waalwijk wist te houden.

Het was voor het eerst in zes onderlinge ontmoetingen dat RKC nog eens de volle buit overhield aan een wedstrijd tegen de Alkmaarse formatie. Het is overigens voor het eerst dat beide clubs elkaar treffen in het nationale bekertoernooi. De voorgaande 75 duels werden allemaal uitgevochten in de Eredivisie.

Favoriet bij RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

Als we afgaan op de verwachtingen bij de voetbalanalisten, dan is er bij de experts maar één favoriet om de halve finale van de beker te halen. Vrijwel alle volgers wijzen AZ aan als de gedoodverfde favoriet. Dat wil overigens niet zeggen dat RKC Waalwijk kansloos is. De Brabantse formatie laat vaker verrassende uitslagen zien en meestal doen ze dat ook als ze underdog zijn. En komende woensdag zal het elftal van trainer Oosting ook weer gesteund worden door hun eigen fans en dat geeft de Waalwijkse burger moed.

Joseph Oosting: “Focus volledig op bekerduel tegen AZ Alkmaar”

“Voor RKC Waalwijk is het bereiken van de kwartfinales al fantastisch. Maar we willen nu ook de halve eindstrijd halen. We weten dat komend weekend ook Feyenoord wacht, maar de focus ligt eerst op AZ en we weten dat het woensdag flink wat beter moet dan we afgelopen weekend tegen Willem II lieten zien”, aldus RKC trainer Oosting.

Pascal Jansen: “Waken voor onderschatting”

“We moeten waken voor onderschatting. RKC heeft het afgelopen weekend lastig gehad, maar we beginnen woensdag allemaal weer bij nul. AZ heeft de ambitie om ver te komen in het bekertoernooi en dit is een mooie kans om bij de laatste vier te komen”, aldus AZ trainer Jansen.

AZ in winning mood

Het vertrouwen groeit met de dag bij AZ Alkmaar. De matige competitiestart is iedereen al vergeten, want week na week worden er goede resultaten geboekt. AZ is inmiddels al veertien (!) officiële duels achtereen ongeslagen. En na de winst op PSV is het vertrouwen richting een goed resultaat in de beker ook alleen maar groter geworden.

Wanneer is RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

De kwartfinale wedstrijd RKC Waalwijk – AZ Alkmaar in de TOTO KNVB beker staat op woensdag 9 februari 2022 op het programma. Het duel in het Mandemakers Stadion begint om 19:00 uur. Volg al het nieuws rondom het Nederlands voetbal, RKC Waalwijk en AZ Alkmaar vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie