Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB beker: sc Heerenveen – Feyenoord

TOTO KNVB beker: sc Heerenveen – Feyenoord

In het TOTO KNVB bekertoernooi staat woensdag de kwartfinale sc Heerenveen – Feyenoord Rotterdam op de rol. De twee ploegen troffen elkaar onlangs ook al in de Eredivisie en staan nu wederom tegenover elkaar met als inzet een halve finaleplaats in de beker. Sporttribune.nl blikt vooruit op Heerenveen – Feyenoord!

Statistieken sc Heerenveen – Feyenoord

Amper twee weken geleden trok Feyenoord ook al naar Friesland om het tegen sc Heerenveen op te nemen. De Rotterdammers hadden het lastig in het Abe Lenstra stadion, maar kwamen al wel snel op 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Geertruida. Niet veel later stond het zelfs 0-2 en dat was ook de ruststand.

Na de thee tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en wist het de koploper van de Eredivisie in een lastig pakket te brengen. De 1-2 viel in de 75e minuut waarna er zich nog een spannende slotfase voordeed. Er werd echter door beide clubs niet meer gescoord waardoor 1-2 ook de eindstand was.

Arne Slot: “Ik had mij al neergelegd bij uitschakeling in de beker”

Feyenoord coach Arne Slot zit met zijn elftal nog in drie competities. De oefenmeester had zelf echter verwacht dat de beker daar nu niet meer bij zou horen: “Ik had mij tegen NEC al neergelegd bij uitschakeling in de beker. Uiteindelijk wonnen we die slijtageslag en staan we nu in de kwartfinale tegen sc Heerenveen.”

“Heerenveen win je ook niet zomaar even”

Heerenveen uit is een ook potje waarvan je vooraf niet kan zeggen dat we die zomaar wel even zullen winnen. Wij hebben veel moeite om onze wedstrijden winnend af te sluiten, maar we strijden altijd tot de laatste minuut waarbij ook de invallers zich te schompes lopen. Die energie zullen we ook tegen Heerenveen weer moeten opbrengen om door te gaan in de beker.”

Kees van Wonderen: “Hopelijk andere afloop dan in competitie”

sc Heerenveen coach Kees van Wonderen heeft een lang Feyenoord verleden, maar is nu vooral bezig om met Heerenveen mooie resultaten te boeken. Dat lukte in de Eredivisie wedstrijd tegen Feyenoord bijna. “Twee weken geleden speelden we natuurlijk ook al tegen Feyenoord. Nu in de beker opnieuw. Toen hebben we het goed gedaan maar werden we net niet beloond. Hopelijk is dat nu anders.”

“Feyenoord thuis is een mooie loting”

Van Wonderen kreeg de loting een dag voor het Eredivisie duel te horen en reageerde gematigd enthousiast: “Het is een mooie wedstrijd om te mogen spelen, maar als je door wilt komen in de beker, dan is Feyenoord niet mijn eerste keuze natuurlijk. Maar met het thuispubliek hier in het Abe Lenstra en de mooie tegenstander die Feyenoord is, wordt het ook een avond om naar uit te kijken.”

Wanneer is sc Heerenveen – Feyenoord

Het bekerduel sc Heerenveen – Feyenoord wordt op woensdag 1 maart gespeeld in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. In de Friese stad zal om klokslag 20:00 uur worden afgetrapt.

Wie bereikt de laatste vier van het bekertoernooi 2022 – 2023? Volg het vanaf de eerste rij via je virtuele tribunestoeltje op Sporttribune.nl en mis niks van de topwedstrijden in de beker, van sc Heerenveen en van Feyenoord!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie