Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB bekertoernooi: PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

TOTO KNVB bekertoernooi: PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

Deze week worden de zestiende finales in de TOTO KNVB beker afgewerkt. Op woensdag 15 december is PSV aan de beurt. De huidige koploper in de Eredivisie treft in het eigen Philips Stadion het Limburgse Fortuna Sittard. Die ploeg staat zestiende en kan wel een (beker) succesjes gebruiken. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV Eindhoven – Fortuna Sittard. 

Statistieken PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

De confrontaties tussen de Brabantse en de Limburgse formatie draaien in de regel uit op een overwinning voor PSV. De Eindhovenaren winnen zowel uit als thuis bijna altijd van Fortuna. De laatste keer dat Fortuna potten kon breken was in 2000. Het Eredivisie duel eindigde in dat jaar in 1-1. De verwachting is dan ook dat PSV ook deze bekerronde wel zal overleven, al staat de KNVB beker er wel om bekend dat er regelmatig verrassingen plaatsvinden.

Huidige vorm PSV

PSV is de laatste weken behoorlijk op dreef. Enige minpunt was de nederlaag bij Real Sociedad in de Europa League: 3-0. Maar in de Nederlandse Eredivisie doet de ploeg het over het algemeen prima. De 1-1 bij sc Heerenveen deed pijn, maar na overwinning op FC Utrecht (4-1) en N.E.C. Nijmegen (1-2) staat PSV op de eerste plaats in de Eredivisie.

Huidige vorm Fortuna Sittard

De Limburgse formatie heeft het een stuk lastiger. In de afgelopen vijf wedstrijden leed het vier nederlagen. Tegen achtereenvolgens Heracles Almelo, FC Groningen, AZ en Feyenoord kwam de ploeg telkens tekort. Lange tijd stond de ploeg op de voorlaatste plaats, maar na de winst op hekkensluiter PEC Zwolle is het ook Sparta Rotterdam voorbij.

Trainers over PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

PSV trainer Roger Schmidt en Fortuna Sittard trainer Sjors Ultee hebben de afgelopen dagen regelmatig hun licht laten schijnen over de aanstaande beker confrontatie. Wat verwachten zij woensdagavond op het veld van het Philips Stadion voor wedstrijd?

Roger Schmidt: “Vanaf begin onze kracht tonen tegen Fortuna”

“Ik heb al eerder gezegd dat elke ploeg uit de Eredivisie lastig is om te verslaan. We hebben negentig minuten om de beste kansen te creëren en dan is er de meeste kans om te winnen. Vorig jaar wonnen we hier met 2-0 in de competitie van ze, maar ook dat was niet gemakkelijk. In mijn beleving zijn ze gevaarlijk in de aanval, met ook een centrale verdediger die sterk en snel is. We zullen direct vanaf het begin onze kracht moeten tonen om niet in de problemen te komen.”

Sjors Ultee: “Lef tonen tegen PSV en scherp op de bal zijn”

“Een tegenstander als PSV moet je het moeilijk maken om te voetballen. Op die manier bestaat de mogelijkheid dat ze fouten gaan maken. We moeten ze geen keuze geven, want daar weet PSV wel raad mee. Lef tonen en scherp op de bal zijn. Dat is de enige manier waarop een ploeg als Fortuna Sittard kans heeft tegen kwalitatief betere clubs, zoals PSV.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

De TOTO KNVB bekerwedstrijd PSV Eindhoven – Fortuna Sittard is woensdag 15 december 2021 in het Philips Stadion te Eindhoven. Er mag geen publiek bij dit duel aanwezig zijn. Beide ploegen trappen om 21:00 uur af. Volg de KNVB beker, al het voetbalnieuws over Fortuna Sittard en PSV vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie