Momenteel jij en 115 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Tottenham Hotspur – AC Milan

Champions League: Tottenham Hotspur – AC Milan

In de UEFA Champions League wordt de return in de achtste finales Tottenham Hotspur – AC Milan woensdag gespeeld. De Engelse Premier League formatie, met onze landgenoot Arnout Danjuma in de wedstrijdselectie, moet in eigen huis een 1-0 achterstand zien goed te maken. AC Milan gaat juist proberen die voorsprong te behouden of zelfs uit te breiden. Sporttribune blikt vooruit op Tottenham – AC Milaan.

Statistieken Tottenham Hotspur – AC Milan

In de heenwedstrijd in Milaan werd op Valentijnsdag gespeeld. Op de dag van de liefde waren beide clubs niet poeslief tegen elkaar. Uit een mooie, felle strijd kwam de thuisploeg als winnaar.

De Spanjaard Brahim Diaz wist al na zeven minuten het net te vinden achter de Tottenham Hotspur goalie. Er volgden nog kansen aan beide kanten. Tottenham bracht in de slotfase met Danjuma zelfs nog een extra spits in, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 1-0.

Antonio Conte (trainer Tottenham Hotspur): “Optreden in San Siro geeft vertrouwen voor return”

Tottenham coach Antonio Conte was afgelopen weken afwezig. Na de heenwedstrijd in Milaan werd hij geholpen aan een galblaasontsteking. De verwachting was dat het herstel minimaal een maand zou duren, maar afgelopen week stond hij alweer op het trainingsveld. Hij had ook direct weer wat te zeggen over de aankomende Champions League wedstrijd tegen Milan: “Ik vind dat we goed gespeeld hebben in San Siro, met een geweldige sfeer en een sterke tegenstander. Dat geeft vertrouwen voor deze return.”

Tijdens zijn herstel bleef hij de club actief volgen en baalde afgelopen weekend dan ook als een stekker toen hij zag dat zijn jongens met 1-0 verloren bij Wolverhampton Wanderers. “Het is jammer dat we in de Premier League verloren afgelopen weekend, want dat was een teleurstelling voor onze club. We zullen die teleurstelling nu moeten afschudden voor de return van woensdag tegen AC Milan. Lukt dat? Dan maken we een goede kans om door te gaan naar de kwartfinales!”

Stefano Pioli (trainer AC Milan): “We weten dat het nog zwaar zal worden in Londen”

AC Milan reist af naar Londen met een 1-0 voorsprong op zak. Dat stemt trainer Stefano Pioli dan ook tot tevredenheid: “Ik ben heel tevreden over de uitslag in de heenwedstrijd. Deze prestatie zal ons moreel geven, maar we moeten attent, dynamisch en klaar zijn.”

Milan heeft sinds het heenduel de smaak weer een beetje te pakken met zeges op AC Monza en Atalanta Bergamo. Afgelopen weekend ging het echter weer mis. Fiorentina was met 2-1 te sterk voor de club uit Milaan. Pioli: “We hebben een moeilijke maand gehad, maar we proberen alle moeilijkheden te overwinnen. Maar we weten ook dat het nog heel zwaar zal worden in Londen. Ik blijf denken en geloven in deze bijzondere, talentvolle groep die we momenteel bij AC Milan tot onze beschikking hebben.”

Wanneer is Tottenham Hotspur – AC Milan

De UEFA Champions League wedstrijd Tottenham Hotspur – AC Milan wordt op woensdag 8 maart gespeeld in het Tottenham Hotspur Stadium te Londen. De wedstrijd begint om 21:00 uur.

Tottenham mist woensdag international Dier wegens een schorsing en Bentancur, Bissouma en Lloris vanwege blessures. Bij AC Milan geen Zlatan Ibrahimovic. Hij zit momenteel niet in de selectie. Ook de matchwinner uit de heenwedstrijd ontbreekt. Diaz heeft een knieblessure die hem in deze return aan de kant zal houden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie